Aktualno
StoryEditor

FOTO: Dodijeljena prestižna nagrada Zlatna košarica

02. Lipanj 2017.

Drugu godinu zaredom magazin Ja TRGOVAC dodijelio je prestižnu nagradu Zlatna košarica u šest kategorija za osobita ostvarenja tvrtki u 2016. godini, a ukazuje na najbolje primjere poslovanja i tržišnog uspjeha predstavnika industrije.

Otvarajući ceremoniju Goran Pavlović, glavni urednik magazina, kazao je da se od prošle godine na tržištu robe široke potrošnje mnogo toga promijenilo, a trendovi su krenuli uzlaznom putanjom. Iako se prošla godina, kako je naglasio, može nazvati početkom oporavka, pozitivni trendovi su krizom koncerna Agrokor dovedeni u pitanje.

- Kako će se stvari dalje razvijati nitko ne može znati. Sigurno je jedno, ova kriza Agrokora može poslužiti kao škola domaćim dobavljačima koji će u buduće morati bolje paziti kakve ugovore potpisuju, a i o tome bi u budućnosti više računa trebale voditi i nadležne institucije. Možemo reći da je sustav jak koliko je jaka najslabija karika, a kod nas je ona najjača pukla, poručio je Pavlović.

Dodao je i da bi prijava za ovu prestižnu nagradu sigurno bilo znatno više da se nije kriza Agrokora dogodila.

U kategoriji mali trgovac godine među finalistima, malim obiteljskim trgovinama našli su se trgovina Chibo iz Ivanca, te zagrebačke trgovine Roman i Tehno-Ron, a nagrada je drugu godinu zaredom otišla u ruke trgovine Tehno-Ron.

Tehnološkim dobavljačem godine, čije su inovacije u prošloj godini unaprijedile prodaju, profitabilnost, efikasnost i reputaciju maloprodavača, distributera ili proizvođača, proglašena je tvrtka Login, a u finale te kategorije ušle su tvrtke Pis i Ris.

U finalu kategorije u kojoj se bira društveno odgovorna kompanija našli su se Drogerie Markt, Heineken Hrvatska i Zagrebačka pivovara, a pobjednikom je proglašen DM.

>>>MojPosao: Najbolji poslodavci su dm, Lidl i HEP; plaća nije presudan faktor atraktivnosti

Za proizvode godine nominirani su Lidlov Okusi zavičaja, Double care pelene Violeta i jabukovača Stari lisac Heineken Hrvatska u čije je ruke nagrada otišla.

U užoj konkurenciju za najboljeg proizvođača bili su Anamarija Company, Labud, te varaždinska Ragusa. Najviše se u pogledu unaprjeđenja postojećeg poslovanja, te odgovaranja na zahtjeve i potražnju tržišta istaknuo Labud koji je dobitnik u ovoj kategoriji.

>>>Spar dobio odobrenje, zaključio preuzimanje Bille

Najprestižnija kategorija je ona u kojoj se bira trgovac godine, a u njoj su u finalu bili DM, KTC i Lidl Hrvatska. Dobitnik nagrade je DM koji je tako odnio nagradu u dvije kategorije.

Odluku o uvrštenju i nagrađivanju za svih šest kategorija donio je tim stručnjaka i predstavnika institucija na temelju dostupnih pokazatelja i provedenih analiza.

20. travanj 2024 11:09