12. prosinac 2018.

Dodijeljene nagrade Zagrebačke burze, glavni urednik Lidera jedan od laureata

Valamar Riviera osvojila je nagradu dionice godine prema izboru javnosti. Zagrebačka burza sedmu je godinu zaredom dodijelila nagrade u sedam kategorija, a pored dionice godine, Valamar Riviera osvojila je i nagradu za najveći promet. Dionice Atlantic grupe imale su najveći rast cijene, dionice Maistre najveći rast prometa, Interkapital vrijednosni papiri osvojili su nagradu člana godine, eStudent nagradu Akademije ZSE, a PWC dodijelio je posebnu nagradu AD Plastiku za građenje povjerenja javnosti. Nagradu za doprinos razvoju tržišta kapitala dobio je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović.

- Bio sam 1991. nazočan prvoj transakciji obnovljene Zagrebačke burze, pisao sam i kolumne kojima su povodi bili događanja na tržištu kapitala. Ipak, želim naglasiti da su za ovu nagradu najviše zaslužni brojni novinari, oni koji su posljednjih 30 godina, u redakcijama gdje sam bio urednik, znalački pisali o događanjima na burzi i tržištu kapitala u širem smislu – rekao je Šajatović. Vjeruje da na tržištu kapitala u Hrvatskoj slijede uzbudljiva vremena i da će brojni domaći poduzetnici, sada kad su ušli u godine kada trebaju odlučiti o novoj fazi u životu tvrtki koje su stvorili i razvijali, izabrati uređeno tržište da na njemu pronađu nove suvlasnike ili investitore.

- Mi u Lideru rado ćemo se, medijskom potporom, pridružiti tim nastojanjima – rekao je Šajatović.

Na dodjeli nagrada ZSE, Ante Žigman, čelni čovjek Hanfe, rekao je kako je ova godina bila jako izazovna, pogotovo zbog novog Zakona o tržištu kapitala i pripadajući pravilnici koji se moraju mijenjati.

- Nadam se da će ove promjene vratiti povjerenje tržištu kapitala. Koncept koji je usvojen novim zakonom, svima daje mogućnost iskorištavanje raznih tržišnih niša. Ova godina bila je teška kada se gleda situacija na tržištu kapitala, a što je posljedica još teže 2017. godine. Nadam se da će kraj procesa u Agrokora proizvesti novi impuls rasta gospodarstva – rekao je Žigman.