07. travanj 2017.

Dodjeljena Superbrands priznanja najboljim brendovima

Superbrands Hrvatska je sinoć, 6. travnja predstavio šesto izdanje Superbrands knjige i dodijelio priznanja Superbrands Hrvatska 2016/17. najboljim brendovima. Na jučerašnjem događanju dodjele priznanja Superbrands Hrvatska svoju statuu preuzelo je tridesetak najboljih brendova u Hrvatskoj prema izboru članova Stručnog vijeća Superbrands 2016/2017 i potrošača.  

Dinamična poslovna godina Superbrands tima rezultirala sto postotnim rastom zahvaljujući transparentnosti i uspješnom provođenju komunikacijske strategije za poslovnu godinu 2016/17. Kontinuirana komunikacija sa strukom, izlaženje tromjesečnog stručnog časopisa Brend kultura i mini konferencije povodom svakog predstavljanja broja te NEXT Balkans uveliko su pridonijele uspješnosti Superbrands projekta u Hrvatskoj.

Svoja su priznanja sinoć preuzeli vodeći brendovi u Hrvatskoj i time potvrdili važnost ulaganja u brend kao i prednosti koje u komunikaciji s tržištem nosi Superbrands znak. Svi brendovi i partneri projekta predstavljeni su u šestom izdanju Superbrands knjige: Cinestar, City Center One, Crodux, Dalmare, Dietpharm, Edward Bernays, Experta, Galeb, Grad Lošinj, Index.hr, Interspar, Končar, Lado, Lider, Links, Mlinar, Oryx Rent a car, Plodine, Polleo sport, Poslovni savjetnik, Pula Film Festival, Renesansni festival Koprivnica, Rowenta, Specijalna bolnica Sv. Katarina, UNIQA osiguranje, Večernji list, Žena.hr, kao i partneri projekta: Balon centar, Copy Electronic, Grafokor, Ivić catering, Fotkaona, Print studio, Simtam i Studio Smijeha.

- Iza nas je još jedna godina ulaganja u Superbrands - neovisan autoritet za brending koji u Hrvatskoj djeluje cijelo desetljeće. Superbrands iz godine u godinu pokazuje potrošaču da svaki pojedini brend vrijedi više ukoliko nosi ovu prestižnu oznaku te da je priznati član prestižnog društva u koje mogu biti pozvani samo izabrani brendovi – istaknula je Lea Brezar, CEO Dhar medie i Superbrands Hrvatska i Slovenija.

- I ove godine odabrali smo 300 brendova u 25 kategorija koji zasluženo ulaze u sam vrh. 27 brendova odlučilo je svoju tržišnu komunikaciju dodatno oplemeniti znakom kvalitete na području brendiranja – znakom Superbrands 2016/2017. Vjerujemo da će ti brendovi ponosno nositi znak Superbrands i njime se dodatno istaknuti u obilju tržišne ponude jer znak Superbrands plijeni pažnju kupca upravo kao i kvaliteta, puzdanost, različitost i emotivni učinak koji iza njega stoje. Čestitam na dobroj odluci, odluci da se istaknete kao najbolji - izjavila je Vesna Sekalec, direktorica Superbrands projekta za Hrvatsku i Sloveniju.

- Moćan brend nije onaj koji ima samo dobre financijske rezultate, nego onaj koji ima visoku emocionalnu vrijednost kod potrošača. On postaje snažan, pozitivan brend, s dugoročnom lojalnošću prema potrošačima, visokoj kvaliteti i svjesnosti o imenu brenda. Tržištu su potrebni takvi jaki brendovi – izjavio izjavio je Zoran Sazdovski, direktor Superbrands Adriatica.

Event je održan u ekskluzivnom šarmantnom prostoru PreZento, a vodila ga je Ljiljana Hranilović Meštrić.