Aktualno
StoryEditor

Događaj za pamćenje s potpisom Laube

21. Veljača 2018.

Lokacija, lokacija i lokacija – pravilo je koje se često navodi kao ključno u poslovanju, a kada govorimo o organizaciji različitih događaja itekako je primjenjivo. Koliko li ste samo puta poželjeli pronaći mjesto gdje će vaša događanja dobiti novi smisao, ispuniti svrhu i oduševiti, no to vam nikako nije polazilo za rukom? Ponovimo ono pravilo: lokacija, lokacija i lokacija i neka upravo to bude prvi korak prilikom organizacije događanja, bez obzira radi li se o maloj intimnoj zabavi ili velikoj poslovnoj konferenciji.

Bilo da je riječ o manjem eventu, organizaciji press konferencije, velikom kongresu, svečanom, red carpet događanju ili pak važnom osobnom događaju kao što je vjenčanje dobra priprema je 90 posto uspjeha. Želite li organizirati događaj o kojem će se tjednima prije šuškati, čije će se pozivnice dočekivati s oduševljenjem i radoznalošću, dani do početka će se odbrojavati, a o njemu će se još jako dugo pričati? Jedinstven događaj zahtijeva upravo takvo i mjesto - jedinstveno, unikatno i upečatljivo.

‘Kuća za ljude i umjetnost‘

Otvorena 2011. godine Lauba, prostor za suvremene kulturne urbane sadrzaje, pokrenula je pravu kulturnu revoluciju unoseći velike promjene na društvenoj sceni grada. Po uzoru na Beč i Pariz, otvorenjem Laube, Zagreb je dobio jedan posve inovativan prostor posvećen svim sferama vizualne umjetnosti i kulture. Premda je nositeljica nominacije za najinovativniji muzej godine, Lauba, unatoč brojnim i čestim lapsusima – nije muzej. Predstavlja jedinstven primjer prostora na kojemu se uspješno spaja komercijalna i muzeološka djelatnost, a izlagački prostor je samo jedan njezin dio.

Ovaj prvi zaštićeni spomenik kulture grada Zagreba uspješno je transformiran u suvremeni izlagački prostor u ovom mileniju, a da se radi o iznimnom zahvatu, govore i brojne pohvale i prestižna godišnja nagrada Hrvatskog društva arhitekata Bernardo Bernardi. Smještena u širem centru Zagreba Lauba u posljednjih šest godina dokazala se kao ultimativni i urbani prostor namijenjen raznim događanjima. Ponosno noseći naziv ‘Kuća za ljude i umjetnost‘, predstavlja jedinstvenu pozornicu za razne događaje, nudeći kulise i scenografiju koja se ne zaboravlja lako.

U Hrvatskoj trenutačno ne postoji nijedan tako osmišljen i promišljen prostor namijenjen suvremenoj umjetnost čiji se interijer tako brzo i lako može mijenjati i prilagođavati različitim potrebama.

Posebnost Laube uprava je ta velika mogućnost transformacije. Press konferencija? Gala zabava? Vjenčanje za nekoliko stotina ljudi? Koncert? ‘Crna dama na zagrebačkom Črnomercu‘  pravi je kameleon po tom pitanju, uz osiguran parking i pomoć i suradnju tijekom cijele organizacije.

Multifunkcionalni prostor

Svatko tko se jednom odvažio organizirati kakvo događanje dobro zna koliko je teško uskladiti veličinu prostora i broj uzvanika. Međutim, multifunkcionalni prostor Laube savršen je odabir bez obzira na broj gostiju i željenu scenografiju. Naime, čak 1350 četvornih metara prostora koji danas služi kao kulturno-umjetnički laboratorij za suvremene, kulturne i urbane sadržaje zahvaljujući mobilnim panelima moguće je organizirati u savršeno okruženje za 20 ili 1000 gostiju, ovisno o potrebi i željama.

I doista, događaji u Laubi poprimaju sasvim novu dimenziju. Laubina velika galerija savršen je ambijent za održavanje gala večera, konferencija, promocija i raskošnih vjenčanja za nekoliko stotina ljudi, ali i koncerata za više od 2000 ljudi. Prikladna za press konferencije, radionice, predstave i prezentacije, mala galerija pružit će potrebnu intimnu i ugodnu atmosferu. Bistro Lauba skriva pak posebnu priču. Prostor je to za igru okusa, sljubljivanja hrane s vinom, igru druženja za stolom, uživanja u interijeru, arhitekturi, dizajnu i umjetnosti, a nudi ugodan ambijent za privatne i poslovne večere, proslave rođendana, poslovne sastanke ili team building.

Bez obzira radi li se o poslovnom ili privatnom događaju, s tek nekoliko uzvanika ili s nekoliko stotina poslanih pozivnica, Lauba je u mogućnosti organizirati događaj točno po vašoj mjeri. Događaj za pamćenje, s daškom kulture, urbanizma i autentičnosti.

18. travanj 2024 23:43