03. kolovoz 2019.

Domagoj Ilija Cerovac otkriva u čemu hrvatska CTBA Grupa rastura po Kataru i UAE

Građevinska tvrtka CTBA (Construction, Technology, Business, Architecture), koju je osnovao IT stručnjak Mario Lozančić, lani je u Hrvatskoj ostvarila prihod od 6,8 milijuna kuna i dobit od 13 tisuća kuna. To je dvostruko veći prihod nego 2017., ali i višestruko veći nego prijašnjih godina kad je tvrtka zapravo mirovala.

Međutim, ni CTBA-ov prihod ni to što je IT-ovac otišao u građevinarstvo ne bi bili dovoljan povod za razgovor s glavnim izvršnim direktorom CTBA grupe Domagojem Ilijom Cerovcem da nije njegova angažmana u Kataru, gdje u Dohi ima registrirano nekoliko tvrtki, kao i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odnosno u Dubaiju.

Nije želio reći koliki je prihod tih tvrtki na Bliskom istoku, ali prema izrazu lica i njegovim riječima (‘osjetno više‘) dalo bi se zaključiti da je iznos dvoznamenkast (mislimo na milijune kuna), možda i troznamenkast. Budući da na Bliskom istoku nema ozbiljnije hrvatske građevinske tvrtke, bio je to dovoljan razlog da porazgovaramo s Cerovcem.

Koliko imate tvrtki na Bliskom istoku?

– CTBA grupa sastoji se od dvanaest poduzeća koja posluju najviše na Bliskom istoku, a četiri u Europi. Počeli smo prije deset godina u Kataru, gdje nam je i danas najveće tržište. Hrvatska je podružnica postojala i prije, ali do prije tri godine mirovala je jer smo bili usredotočeni na Bliski istok. U Kataru smo do 2009. pokušavali u IT-u, no rješenja koja smo nudili tada nisu bila prepoznata, nakon čega smo uočili priliku u građevinskom sektoru i s vremenom se etablirali u njemu. Sustavno smo nastavili rasti i u drugim sektorima koji su se pokazali komplementarni građevinskom.

U kojima?

– Primjerice, od početka smo imali problem s prehranom radnika, zato smo otvorili svoju kantinu iz koje je pak izrasla catering-tvrtka Adriatic Kitchen, koju imamo i Kataru i u UAE-u. Proširili smo poslove u građevinskom sektoru. U Hrvatskoj smo postali aktivni prije tri godine, a početkom ove osnovali smo i tvrtku u Londonu. Imamo i IT tvrtku koja zadovoljava naše potrebe te jednu koja se na Bliskom istoku bavi angažiranjem medicinskih sestara i medicinskog osoblja za rad u bolnicama.

Medicinsko osoblje dovodite iz Hrvatske?

– Ne, nego s Filipina, i to je jedino naše poduzeće koje uzima radnu snagu izvan Europe. Naša je posebnost to što smo vjerojatno jedino poduzeće u građevinskom sektoru na Bliskom istoku s kompletno europskom radnom snagom. Najprije smo imali devedeset posto radnika iz Hrvatske, danas ih je toliko iz Srbije jer ih u Hrvatskoj ne možemo naći.

Koji vam poslovi donose najviše prihoda?

– Građevinarstvo je najprofitabilnije. U njemu imamo najviše radnika, u Dubaiju trenutačno i više nego u Kataru. Drugi po profitabilnosti je catering, u kojem imamo tvrtke u Emiratima i Kataru, te restoran u Kataru. Tražimo se također u svemu što je srodno građevinarstvu zato da bismo bili manje manje ovisni o volatilnosti tržišta. Imali smo iskustvo da je u Kataru sve funkcioniralo dobro, a onda je u trenutku palo tržište. Diverzifikacijom na druge segmente poslovanja znatno smo umanjili rizik.

Kako ste uspjeli naći radnike iz Srbije s obzirom na to da ih ni ondje ni u Bosni više nema?

– Naša je prednost što je u ovih deset godina kroz naše tvrtke prošlo više od tri tisuće ljudi. Danas imamo oko šesto zaposlenih. S tim ljudima možemo doći i u Hrvatsku, no naša im zemlja nije toliko atraktivna zbog slabijih primanja. U Hrvatskoj nam je trenutačno tridesetak radnika, od kojih su dvije trećine iz Srbije.

Cijeli razgovor u kojemu između ostalog otkrivamo zašto je CTBA u Hrvatskoj mirovala do prije tri godine i zašto su otišli u Katar pročitajte u novom broju tiskanog i digitalnog Lidera.