Aktualno
StoryEditor

Domagoj Ivan Milošević: Treba privatizirati Podravku

27. Ožujak 2018.

Bivši potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Ivan Milošević već više od godinu dana fokusiran je na europske poslove, dok su poduzetništvo i gospodarstvo u drugom planu. Ipak, za nešto više od tjedan dana Milošević će postat jedan od glavnih HDZ-ovih ljudi zaduženih za poduzetnike i obrtnike.

>>>Ministri procjenjuju da će Vlada odustati od privatizacije HEP-a

Za tportal je izjavio da smatra kako u ovoj godini treba još odvažnije nastaviti s poreznim rasterećenjima rada i kapitala, te ističe da treba ‎započeti reformu cjelokupnog javnog sektora i zdravstvenog sustava, ali i dovršiti privatizaciju državnih udjela u tvrtkama koje posluju na tržištu.

>>>Marija Slišković na čelu pulskog, a Nikola Blažević kninskog HDZ-a

- Ima u državnom portfelju niz tvrtki kojima tamo nije mjesto, poput nekih hotelskih kuća ili pak Podravke. Država igra preveliku ulogu na tržištu i njezin se utjecaj mora smanjiti. Ona se mora brinuti o državnim bogatstvima, a to će učinkovito činiti jedino ako se prestane skrbiti o sektorima u kojima je privatni sektor puno učinkovitiji. Na državi je da razvija i u svojim rukama zadrži infrastrukturu, prirodne monopole i tvrtke koje upravljaju prirodnim bogatstvima poput vode i šuma, pojasnio je svoje gledište Milošević.

25. travanj 2024 11:33