Aktualno
StoryEditor

Dovršetkom 80 milijuna kuna vrijedne obnove Hotela Excelsior, Dubrovnik spreman za sezonu

06. Svibanj 2017.

Nakon višemjesečne obnove vrijedne više od 80 milijuna kuna, dubrovački Hotel Excelsior u subotu je otvorio vrata, a u hotel su jutros stigli prvi gosti, javljaju iz Jadranskih luksuznih hotela.

Kako navode u svom priopćenju, u potpunu rekonstrukciju soba i apartmana uloženo je pola milijuna kuna po sobi, što predstavlja prvu značajniju investiciju u Hotel Excelsior od posljednje obnove 2008. godine.

>>> Turistička pomama za Uskrsom u Dubrovniku

‘‘Investicijom koja je uključila temeljite izmjene na svim smještajnim kapacitetima (158 soba i apartmana) i dijelu interijera hotela, kreiran je sofisticiran hotel suvremenog, nenametljivog dizajna koji naglašava povijesne elemente i arhitekturu ranog 20. stoljeća‘‘, navode iz JLH-a. Za projekt je angažiran hrvatski arhitektonski studio BF, u suradnji sa studijem Franić Šekoranja, a svaki dio hotela osmišljen je kao svojevrsno oživljavanje zlatnog doba Excelsiora.

>>> U Konavlima otkrivena nova sorta vinove loze, ‘Dubrovačka crna’ u procesu je razmnožavanja

Hotel Excelsior raspolaže s 158 smještajnih jedinica, uključujući 139 dvokrevetnih soba i 19 luksuznih apartmana razmještenih u dvije cijeline: Villu Odak iz 1913. godine i suvremeniji dio, ‘‘The Tower‘‘. Iz JLH poručuju kako su pažljivom obnovom originalnog dijela hotela, Vile Odak, zadržani aristokratski detalji dizajna zgrade iz 1913. godine, dok je interijer u novijem dijelu hotela moderniji i suvremeniji. Redizajnom je potpuno preuređen i prostor recepcije, koja se nalazi odmah pri ulasku u hotel, Abakus piano bar i terasa, a osim postojećih restorana Salin i Prora, otvoren je i restoran Sensus, smješten kraj Abakus piano bara.

Svečano otvaranje Hotela Excelsior planirano je 26. lipnja ove godine.

20. travanj 2024 00:20