Aktualno
StoryEditor

Dragan Munjiza preuzeo operativno vođenje trgovačkog lanca Lonia

18. Siječanj 2019.

Damir Bronić i Dragan Munjiza početkom siječnja zamijenili su funkcije. Bronić je s direktorske funkcije prešao u Upravni odbor, a Munjiza je iz Upravnog odbora (koji ima funkciju NO) postao izvršni direktor. Njegov zadatak će ubuduće biti da kompanija operativno odgovori na sve izazove maloprodajnog tržišta koji u zadnje vrijeme doživljava dinamične vlasničke i upravljačke promjene (preuzimanje Studenca, novi kadrovi u Konzumu, prodaja Pema) i zato je Loniji u ovom trenutku potreban senior menadžer iz maloprodajnog biznisa.

– Lonia je 10. trgovac po veličini u Hrvatskoj, sa preko 250 trgovina, dvije pekare, vinarijom, 1000 zaposlenih i to je ozbiljna tvrtka kojom je moj prethodnik koji dolazi iz financijskog sektora odlično upravljao, podigao je promet za 50 posto. Sada je vrijeme za detalje iz branše. Moj je zadatak stabilizacija poslovanja i približavanje europskim standardima industrije – objašnjava Munjiza.

Na pitanje slijedi li Loniji ozbiljniji rebranding i strateški zaokret rekao je da je rebrending u tijeku, međutim da će se izgled i koncept trgovina prilagođavati kupcima, što znači da u Zagrebu i ostalim dijelovima Hrvatske neće nužno postojati unificiranost, s obzirom na različite profile kupaca.

Munjiza i dalje vodi svoju tvrtku Jakov Viktor, a surađuje još kao ‘interim‘ menadžer s Tim kabelom i Luminijem.

– U Hrvatskoj se takvom vrstom menadžmenta bavi jako malo ljudi dok je u mnogim europskim  zemljama profesionalni menadžer na više adresa sasvim normalna pojava. S time da nije nužno da on bude samo krizni menadžer – zaključuje Munjiza.

18. travanj 2024 07:27