16. studeni 2017.

Dragičević: Dalić pokazala dobru volju da se riješe problemi brodogradilišta Uljanik i 3. maj

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević izjavio je u četvrtak nakon sastanka s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić kako je ministrica pokazala dobru volju da se riješe problemi brodogradilišta Uljanik i 3. maj u iduća dva do tri tjedna.

- Sastanak je bio oko problema Uljanika i 3. maja, problemi su locirani. Potpredsjednica Vlade iskazala je dobru volju, kao i Vlada, da se problem riješi već u iduća dva do tri tjedna s obzirom na trenutnu situaciju, rekao je Dragičević novinarima pred Banskim dvorima.

>>>Rossanda: Uljanik nije poslovao po Agrokorovu modelu

Sindikat će pomoći da se riješe poslovne teškoće Uljanik grupe, koja je preuzela i 3, maj,  a očekuje da se to što brže učini kako bi Grupacija i ta brodogradilišta normalno profunkcionirali, poručio je Dragičević.

Upitan je li mu Dalić konkretno naznačila što će učiniti Dragičević je rekao kako "postoji jedna mogućnost, a to je dokapitalizacija".

- Za sada ne znamo postoji li interes ali očekujemo da će se kroz tri tjedna možda to doznati, a nakon dokapitalizacije treba ići s programima restrukturiranja, konsolidacije i ostalog, kazao je.

>>>Nema straha od onečišćenja mora nakon sudara brodova u Uljanikovu brodogradilištu

Dalić je prošlog tjedna u Saboru, odgovarajući na zastupničko pitanje o problemima u poslovanju Uljanik grupe, rekla kako je brodogradilište Uljanik upozoreno da smanji dugove prema dobavljačima, dok je za 3. maj zatražena provedba proračunskog nadzora.