Aktualno
StoryEditor

Dramatičan pad prometa u poslovnicama blizu rotora, Spar se čak i zatvara

08. Veljača 2019.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=XYqER6sR0Eg[/embed]

Rekonstrukcija zagrebačkog rotora, koja bi prema najavama trebala trajati do početka 2020. godine, donijela je probleme ne samo građanima kroz ukidanje tramvajskih linija u pravcu Novog Zagreba, nego i poslovnoj zajednici u neposrednoj blizini jer raskopane prilazne ceste i zaobilaznice ne privlače kupce.

Tako je Spar danas objavio kako privremeno zatvara vrata svog supermarketa u Riječkoj ulici zbog pada prometa. Radnici iz trgovine neće dobiti otkaze već će biti raspoređeni u drugim Sparovim i Intersparovim supermarketima u Zagrebu.

Pored Spara nalazi se i izložbeno-prodajni prostor tvrtke Vrtno oblikovanje, koja se bavi proizvodnjom i prodajom ukrasnog drveća i grmlja.

- Preuređenje rotora znatno utječe na smanjenje prodaje naših proizvoda i usluga. Budući da je rok završetka radova kraj 2019. godine, a prema našim saznanjima bit će bitno premašen, te zbog zatvaranja poslovnice Spara, Bipe itd., prisiljeni smo premjestiti naš prostor na novu lokaciju. Navedeno preseljenje i već nastala šteta zbog smanjenja prometa stvaraju nam velike neplanirane troškove i bitno utječu na poslovanje naše tvrtke, kaže direktor Vrtnog oblikovanja Jadranko Janin.

Pad prometa zbog radova na prometnici bilježi i trgovina Jysk, no kako navode iz tog maloprodajnog lanca kućanskih potrepština, ne planiraju preseljenje, već na trenutnoj lokaciji ostaju do daljnjega.

U blizini rotora, u Riječkoj ulici također se nalazi i restoran McDonald‘s te trgovina Kik, no oni nisu odgovorili na naš upit o tome kako radovi na zagrebačkoj prometnici utječu na njihovo poslovanje.

I direktor Arena Centra Tomislav Dekalić u nedavnom je razgovoru za Lider izjavio da će radovi sigurno utjecati na promet centra i kako bi bilo bolje da se prije rekonstrukcije rotora najprije sagradio Jarunski most.

Planiraju li gradske vlasti poslovnoj zajednici koja gubi promet zbog rekonstrukcije rotora osigurati odštetu još nije poznato, ali poslodavci bi je u svakom slučaju rado primili.

25. travanj 2024 15:59