06. srpanj 2017.

Druga generacija Liderove akademije uspješno završila Seminar o korporativnom upravljanju

Dodjelom certifikata u četvrtak je u dvorani Brijuni Zagrebačkog velesajma okončan drugi ciklus seminara Korporativno upravljanje namijenjenog sadašnjim i budućim članovima nadzornih i upravnih odbora te upravnih vijeća. Druga generacija Liderove akademije sastojala se od 24 polaznika koji su, aktivno sudjelujući u 52 nastavna sata, u šest je tematskih ciklusa stjecali znanja od prominentnih stručnjaka iz područja korporativnog upravljanja.

Na svečanoj dodjeli certifikata glavni urednik poslovnog tjednika Lider Miodrag Šajatović istaknuo je kako je ovaj seminar primjer cjeloživotnog učenja. Dodao je i kako je uvjeren da Liderova akademija stvara alumni grupu koja će nastaviti međusobno dijeliti iskustva i uspjehe te si pomagati.

>>> FOTO: Započeo seminar Korporativno upravljanje Liderove akademije

Polaznike su prigodnim govorom pozdravili i predavači - akademik Jakša Barbić i prof. dr. sc. Darko Tipurić.

- Vjerujem da je ovo kraj jednog početka. Dobili ste jedan pregled svega onog znanja koja bi trebali imati i čime bi se trebali baviti sadašnji i budući članovi nadzornih odbora. Cilj seminara bio je da polaznici vide gdje pronaći odgovore na određena pitanja i koga treba pitati, jer treba i znati pitati, istaknuo je Barbić te savjetovao polaznicima da uvijek posao rade po pravilima struka. - Sve može propasti, ali neće vam se ništa dogoditi ako ste poštovali pravila struke. Nemojte se ustručavati pitati stručnjake, kazao je.

Profesor Tipurić naglasio je da je misija predavača na seminaru Korporativno upravljanje stvoriti zametke kritične mase koje zanima stjecanje novih znanja.

Najuspješnija polaznica druge generacije Ivana Paić, voditeljica pravne službe Hrvatskog kreditnog osiguranja, zahvalila se profesorima Liderove akademije na svemu što su polaznici od njih naučili, a osobito joj je drago što su predavači ostavili otvorena vrata da im se mogu obratiti u budućnosti. Paić se zahvalila i kolegama te izrazila nadu da će se akademija nastaviti i dalje. - Stekla sam nova znanja koja sam već zajedno s novim idejama prenijela u svoju upravu, zadovoljno je ustvrdila Paić koja je ostvarila najbolji rezultat na završnom ispitu.