Korona i biznis
10. rujan 2018.

Dubrovnik se našao na nezahvalnom popisu gradova koje treba izbjegavati

The Discoverer je svojim čitateljima napravio popis na kojem se nalazi pet turističkih destinacija koje bi bolje bilo izbjeći, a na popisu se našao i Dubrovnik.

Autorica teksta, Julia Hammond piše kako su gužve u Dubrovniku velik problem i uvelike umanjuju doživljaj.

- Posjet staroj jezgri Dubrovnika vrhunac je odmora u Hrvatskoj, ali gužve koje se stvaraju u malim i uskim ulicama u centru ne pridonose kvaliteti ovog iskustva. Ta pretrpanost se pogoršava kada stižu kruzeri i putnici s kruzera na nekoliko sati stvore veliku gužvu. K tome grad je jako popularan jer se u njemu snimala hit serija "Igra prijestolja". Vlasti su prisiljene djelovati i ograničiti broj turista, koji posjećuju zidine, na 4000 dnevno - piše Julia.

>>>Dubrovnik proglašen najboljom kongresnom destinacijom u regiji

Umjesto Dubrovnika, Julia predlaže Ohrid u susjednoj Makedoniji.

- Ohrid je šarmantan, od restorana na jezeru do drevnih crkvi i samostana. Grad ima bogatu povijest i uživat ćete ondje bez gužvi - hvali autorica Ohrid.

Na popisu mjesta koje treba izbjegavati nalazi se i Barcelona, i to na prvom mjestu, na drugom je Maya Bay na Tajlandu, treći je Galapagos, četvrti je Machu Picchu, dok je peti Dubrovnik.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]