• Pratite nas na:
13. svibanj 2019.

Duško Banjeglav: Sinclair Hrvatska planira novi logistički centar i najavljuje zapošljavanja

Približavanjem toplijih dana, na važnosti svakako dobivaju klima uređaji. Na tom području kompanija Sinclair već dugo predstavlja jedan od najsnažnijih brendova koji u posljednjih petnaestak godina uspješno posluje i kod nas. Sinclair Hrvatska trenutno radi i na velikom projektu Vile Maksimir o čemu smo, kao i nekim drugim projektima i planovima, razgovarali s novim poslovnim direktorom Duškom Banjeglavom.

Ispričajte mi ukratko povijest Vaše tvrtke - kada ste osnovani i koliko dugo ste prisutni u Hrvatskoj?

Sinclair Corporation LTD je usredotočen na klimatizacijske uređaje, toplinske pumpe i LED rasvjetu. Od samog početka marka Sinclair je za svoj cilj postavila unošenje kvalitete i udobnosti u živote stanovnika našeg plavog planeta te zaštitu okoliša. Zahvaljujući velikoj pažnji posvećenoj istraživanju, razvoju, proizvodnji i testiranju proizvoda, Sinclair je dostigao visoku razinu kvalitete i pouzdanosti. Dosad su marku Sinclair predstavljale tri proizvodne skupine: sustavi za klimatizaciju, toplinske pumpe zrak-voda te LED rasvjeta. U Hrvatskoj poslujemo od 2004. godine i usko smo specijalizirani za područje klimatizacije i toplinskih pumpi. Sinclair Hrvatska se ne bavi LED rasvjetom.

Koliko Sinclair Hrvatska trenutno ima zaposlenih?

Za sada nas je šestero, ali planiramo i dalje širiti svoj tim. Kada je najveći obujam posla zapošljavamo i studente za ispomoć u skladištu.

Na koju od tri spomenute proizvodne skupine ste najviše fokusirani u Hrvatskoj?

Pošto smo pomorska zemlja, orijentirani smo na klimatizaciju i toplinske pumpe, LED rasvjetom se ovdje u Hrvatskoj ne bavimo. U počecima nam je bilo puno važnije specijalizirati se u području klimatizacije i toplinskih pumpi, školovati se i biti u mogućnosti pružiti maksimalnu podršku, kako prodajno-komercijalnu, tako i tehničku podršku i podršku nakon prodaje. S obzirom na to da se bavimo izuzetno tehnički kompliciranim proizvodima nismo mogli dopustiti da i najmanja sitnica ostane upitna, kako bismo našim partnerima, a i krajnjim kupcima mogli pružiti što više.

Dosta ste prisutni i u inozemstvu, koje od tih projekata biste izdvojili kao najveće i najuspješnije?

Kao najvažnije projekte izdvojio bih TUV SUD Crash centar u Bezdecinu u Češkoj kojeg smo opremili našim SDV4 komercijalnim klimama, sveukupnog kapaciteta od 264 kilovata. Jedan od kapitalnih projekata bila je i komercijalna zgrada u Mađarskoj, gdje smo instalirali kombinaciju SDV4 i Multi Split sistema sveukupnog kapaciteta od čak 1,8 megavata. Radili smo i na brojnim hotelima u svih dvadeset i šest zemalja u kojima smo prisutni.

Trenutno ste angažirani i na projektu Vile Maksimir, recite mi nešto više o tome?

Investitor ovog projekta je tvrtka Vile Maksimir. Presudna im je bila naša tehnička podrška, znanje, ali i uređaji. Projektni ured izradio je kompletnu dokumentaciju i sve što je bitno kako bismo započeli projekt. Ključno je bilo ponuditi najmodernije i najsofisticiranije uređaje opremljene wifi sučeljem i novim R32 plinom, a pošto se radi o izuzetno mirnom ambijentu pored šume, okruženom prirodom, vrtovima i zelenim površinama, iznimno važna bila je i razina buke. Naši uređaji spadaju u rang uređaja s najnižim koeficijentom buke vanjske jedinice. Ovdje se radi o devet urbanih vila, opremljenih najmodernijim i najkvalitetnijim materijalima. Svaka od vila se sastoji od dva ili tri stana. Projekt privodimo kraju, a investitori ne kriju oduševljenje kvalitetom i dizajnom odabranih uređaja.

Prošle godine pokrenuli ste i Sinclair Training Academy kroz koju su dosad prošle stotine tehničara. Koja sve znanja mogu steći u Vašem centru za obuku?

S našim poslovnim partnerima i izvođačima servisa održavamo dugoročne poslovne odnose koji značajno pridonose međusobnoj suradnji. Naši partneri u sklopu SGG (Sinclair Global Group) koje smo sami odabrali i obučili, mogu vam ponuditi i nadstandardne usluge, kao što je na primjer pet godina jamstva. Od otvaranja našeg centra za obuku – Sinclair Training Academy 2018. godine - stručnu obuku je prošlo više od 430 tehničara. Sinclair Training Academy je osnovana u svrhu prezentacije ugrađenih proizvoda te radi obuke naših sadašnjih i budućih poslovnih i servisnih partnera. Cilj nam je educirati ih da posvete svoje vrijeme usvajanju novih vještina, ulažu u znanje i inovativnost jer to znači da ulažu u svoju budućnost! Odaziv je odličan i iznimno smo zadovoljni rezultatima i pozitivnim povratnim informacijama koje dobivamo. Želimo međusobno povezati odgovornost proizvođača, distributera i izvođača stručne ugradnje i njihove obveze prema konačnom korisniku/investitoru proizvoda Sinclair. Klima uređaji su sofisticirani proizvodi čije besprijekorno funkcioniranje zahtijeva profesionalan i pažljiv odabir, ugradnju i redovno servisiranje opreme.

Što biste istaknuli kao najveće prednosti Sinclaira u odnosu na konkurenciju? Kako inozemnu, tako i onu u Hrvatskoj.

Naša snaga je kvalitetan proizvod uz prihvatljivu cijenu. Iznimno nam je važno pratiti put proizvoda od nas do krajnjeg kupca i osigurati mu najvišu razinu pozitivnog korisničkog iskustva. Svakodnevno educiramo i sebe i sve naše partnere. Uz to, brinemo o stanju planeta pa proizvodimo uređaje koji koriste obnovljive izvore energije. Uvođenjem novog ekološki prihvatljivog rashladnog sredstva R32 u upotrebu u većini naših zidnih klima uređaja, uspjeli smo smanjiti emisije CO2 za šezdeset pet posto u samo godinu dana. Ponosni smo i na našu tehničku podršku i usluge nakon prodaje. Naši tehnički specijalisti su spremni pružiti klijentima svu potrebnu pomoć u vezi s našim proizvodima. Imamo besplatnu info liniju na kojoj su specijalisti spremni odgovoriti vam na bilo kakva pitanja vezana uz proizvode, njihovo priključenje i ugradnju. Na našim web stranicama nalazi se detaljan pregled proizvoda i arhiv, kao i naputci za upotrebu. Raspolažemo velikim skladištem rezervnih dijelova i dodatne opreme za naše proizvode koje smo spremni dostaviti u vrlo kratkom roku.

Koji su planovi za dalje? Imate li u pripremi neke projekte koje biste posebno istaknuli?

Prvo i najvažnije je i dalje zapošljavati mlade inženjere i ekonomiste koji će nam pomoći razvijati proizvode, ali i tržište. Jedan od planova za sljedeću godinu je izgraditi logistički centar i otvoriti nove urede. Sada smo u najmu, a s obzirom da se brzo i kvalitetno razvijamo želimo imati vlastiti centar. Dugoročan plan naše tvrtke je izaći na tržište bivše Jugoslavije, pojačati naš mladi tim sa školovanim i ambicioznim kadrovima kako bismo sve zacrtane planove mogli i ostvariti. Najvažniji projekt koji možemo ostvariti je održati ovaj tim na okupu, omogućiti im da rade, školuju se i napreduju, osjećaju se sigurno u našoj kompaniji, a samim time sam siguran da niti jedan kapitalni projekt opremanja škola, bolnica ili stambeno-poslovnih objekata neće izostati. Moram napomenuti da pregovaramo s jednim on najboljih ‘sales managera‘ u Hrvatskoj i vjerujem da će i on oplemeniti naš tim svojim ambicioznim i upornim karakterom. Za kraj moram reći da imamo više od devedeset pouzdanih partnera po cijeloj Hrvatskoj, koji se osim prodaje naših uređaja bave i montažom. Svaka od tih firmi je kvalitetno educirana u našem trening centru i mogu pružiti ono najbolje krajnjem kupcu.