Aktualno
StoryEditor

eBay tuži Amazon zbog ‘krađe‘ prodavača

18. Listopad 2018.

Div internetske maloprodaje eBay podigao je u srijedu tužbu protiv Amazona, tvrdeći da mu preko sustava za razmjenu poruka pokušava preoteti prodavače. U eBayu tvrde da je Amazon koristio njihov sustav za razmjenu poruka kako bi im preoteo najbolje prodavače, prema tužbi podnesenoj u Santa Clari u saveznoj američkoj državi Kaliforniji.

Navode da je posrijedi "zavjera" kojom Amazon od 2015. godine pokušava preuzeti njihove klijente. Traže od suda da Amazonu zabrane takve aktivnosti, te da odrede odštetu i novčanu kaznu.

>>>EU u dogovoru s Amazonom i eBayom suzbija ponudu opasnih proizvoda

U Amazonu su odbili zahtjev novinske agencije dpa da komentiraju informaciju o eBayovoj tužbi. eBay je podignuo tužbu dva tjedna nakon što je Amazonu navodno uputio zahtjev da mu prestane preotimati prodavače. Odluku o tužbi donijeli su nakon što im je prodavač prijavio navodne pokušaje Amazona da prijeđe na njihovu platformu, prenosi Reuters.

"Otkrili smo da Amazon nezakonitim i problematičnim metodama nastoji potaknuti eBayeve prodavače da se prebace na Amazonovu platformu", ustvrdili su u eBayu početkom listopada.

Prema pisanju Wall Street Journala, u eBayu su pokrenuli istragu kojom su utvrdili da je oko 50 Amazonovih zaposlenika širom svijeta poslalo njihovim prodavačima više od tisuću poruka.

23. travanj 2024 08:50