Aktualno
StoryEditor

ECA: Ove godine samo tužbe, a hidroavioni ponovno tek nagodinu

01. Srpanj 2017.

Čelni čovjek tvrtke Europski obalni avioprijevoznik (ECA) Klaus Dieter Martin, koja je prošlu sezonu ostala bez licencija za prijevoz putnika hidroavionima, u fazi je podizanja tužbi protiv Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, koja je lani prizemljila njezine hidroavione zbog njihovih navodnih tehničkih nedostataka.

- Osnovni razlog neuspjele realizacije poslovnog plana ovog projekta leži u lošem investicijskom okružju koje uzima više nego dvostruko potrebno vrijeme za realizaciju investicija te u pretjeranim administrativnim mjerama nacionalnih zrakoplovnih vlasti u licenciranju naše prometne djelatnosti. Zbog toga je cijela flota tvrtke lani stavljena izvan prometa u srcu sezone, što je imalo devastirajuće posljedice za tvrtku. Reakcija Agencije bila pretjerana i neosnovana. Investicija od 22 milijuna eura je propala. Vlasnici tvrtke, strani investitori, posramljeni su kao poslovni poduzetnici i investitori u projekt komercijalnog novog modela prijevoza u Hrvatskoj, a posebno je time narušen njihov ugled te vjerodostojnost i zakonitost poslovanja. Oni nikad više neće ulagati u Hrvatsku - komentira Martin.

>>>Počinju letovi iz Splita i Rijeke do Ancone

Tvrtka ECA nalazi se u fazi restrukturiranja u postupku predstečajne nagodbe, s planom uspostave novih vlasničkih odnosa i obnove investicijskih ulaganja te ponovne uspostave hidroavionskog prometa od iduće godine.

26. travanj 2024 20:16