Aktualno
StoryEditor

Eduniversal: ZŠEM među tri najbolje škole istočne Europe

19. Rujan 2017.

Globalna rejting agencija za visokoškolsku naobrazbu sa sjedištem u Parizu Eduniversal, izabrala je ZŠEM među tri najbolje poslovne škole u Istočnoj Europi.

ZŠEM iz Zagreba izabran je među poslovnim školama, fakultetima iz 21 države: Albanije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Mađarske, Latvije, Litve, Makedonije, Moldove, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Ruske Federacije, Kosova, Srbije, Slovačke, Slovenije i Ukrajine. Eduniversal provodi istraživanje u 154 zemlje, a namijenjeno je informiranju studenata koji će svoje obrazovanje tražiti u sljedećim regijama: Afrika, Središnja Azija, Istočna Europa, Euroazija i Bliski istok, Dalekoistočna Azija, Latinska Amerika, Sjeverna Amerika, Oceanija i Zapadna Europa.

Najbolje poslovne škole za pojedinu regiju bira 1000 dekana poslovnih škola iz čitavog svijeta. ZŠEM je vodeća hrvatska poslovna škola, prva u Hrvatskoj koja je ispunila rigorozne uvjete i dobila AACSB akreditaciju.

>>> Mladi poduzetnici: Student ZŠEM-a u timu koji je osmislio filmofilsku aplikaciju Blanket

ZŠEM nudi tri preddiplomska studija: Ekonomiju i management, Poslovno pravo i ekonomiju, te Poslovnu matematiku i ekonomiju. Uz to izvodi MBA programe na brojnim područjima usavršavanja. Na ZŠEM-u studiraju studenti iz Hrvatske, kao i njihovi kolege iz više od 30 zemalja.

Članovi ZŠEM-ovog alumnija u 85% slučajeva rade u svojoj struci u Hrvatskoj, dok ih 15% radi u inozemstvu, preciznije, zaposleni su u 25 zemalja svijeta. Prema usporednim istraživanjima na osnovi znanstvenih izvora i radova, prema bazi Web of Science, ZŠEM je jedna od najuspješnijih visokoškolskih ustanova u RH, kako po broju znanstvenih članaka, tako i po njihovoj kvaliteti mjerenoj faktorom učinka (impact factor).

ZŠEM je počeo raditi 2002. godine i djeluje kao privatna neprofitna visokoškolska ustanova. Dekan dr. sc. Djuro Njavro ponosan je i na nekoliko predhodnih pobjedničkih rangiranja ZŠEM-a na Eduniversalovoj ljestvici proteklih godina. Škola je tada bila prva u Hrvatskoj, sada je među tri najbolje u istočnoj Europi.

26. travanj 2024 20:55