Aktualno
StoryEditor

EIB konferencija: Uspješno ulaganje u zdravstvo i obrazovanje

22. Ožujak 2017.

Europska investicijska banka organizira regionalnu konferenciju na temu Uspješno ulaganje u zdravstvo i obrazovanje posvećenu finaciranju obrazovanja, znanost i zdravstva u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine u Zagrebu, hotel Sheraton.

Ovom konferencijom Europska investicijska banka, kao razvojna banka Europske Unije, želi pokazati kako nije posvećena financiranju samo gospodarskih i infrastrukturnih projekata nego i projekata za unaprjeđenje kvalitete života i ulaganja u budućnost naročito kroz financiranje obrazovanja i znanosti.

Tema i gosti konferencije

Tema konferencije su izazovi s kojima se susreću sektor zdravstva i obrazovanja, s naglaskom na razvoj infrastrukture u tim sektorima u Hrvatskoj i Sloveniji kao zemljama Europske Unije kao i u susjednim zemljama: Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Kosovu i Albaniji.

Ministar znanosti i obrazovanja gosp. Pavo Barišić će biti govornik u ime Vlade Republike Hrvatske. Svoje sudjelovanje su također potvrdili Ministar zdravlja Republike Srbije gosp. Zlatibor Lončar, državni tajnik Ministar stvara da i mirovinskog sustava gosp. Marko Pavić te rektor Riječkog Sveučilišta gosp. Pero Lučin. U ime Europske investicijske banke govoriti će gosp. Miguel Morgado, direktor Sektora za Jadransku regiju, gosp. Gunnar Münt, direktor Sektora za inovacije i konkurentnosta u ime Europske komisije gosp. Denis Crowley, voditelj Odjela za inovacije u obrazovanju. Na Konferenciji će sudjelovati i stručnjaci iznadležnih ministarstava, Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj, akademske zajednice i civilnog društva.

Nakon uvodnog dijela i prezentacija projekata, stručnjaci EIB-a bit će na raspolaganju sudionicima za praktično savjetovanje i razgovor o pojedinačnim projektima iz sektora zdravstva i obrazovanja.

Više informacija možete naći na web stranicama EIB-a i suorganizatora HBOR-a i HGK-a, HOK-a i HUP-a.

 

26. travanj 2024 09:31