20. listopad 2018.

EK drugu godinu zaredom nagrađuje sisačku razvojnu agenciju za promicanje poduzetništva

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA, koja je lani osvojila nagradu Europske komisije za promicanje poduzetništva Europske komisije za svoj projekt „Pun ceker – kupujmo lokalno“, ove je godine dobila istu nagradu za projekt PISMO.

"U studenom putujemo u Graz, gdje će se održati predstavljanje dobitnika ove prestižne nagrade na europskoj razini. Europska komisija svake godine nagrađuje projekte ili inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva, provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima. Ova nagrada je pokrenuta kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama", obrazložio je direktor SIMORA-e Mario Čelan.

>>> Novska želi postati hrvatsko središte industrije računalnih igara

Riječ je o projektu Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO, kroz kojeg će u Novskoj niknuti najmoderniji poduzetničku inkubator za ‘game developere‘ (razvojne programere igara)  u ovom dijelu Europe.

U Novskoj je već u tijeku uređenje dvije zgrade za sjedište poduzetničkog inkubatora, održavaju edukacije za game developere, uvodi se besplatni engleski jezik u vrtiće, održavaju se radionice za izradu video igara u osnovnim i srednjim školama Sisačko-moslavačke županije, a uskoro će se uvesti novi četverogodišnji program za razvoj video igara u srednje škole – Tehničar za razvoj video igara.

Ovim će se mjerama, kako vjeruje Čelan, Sisačko—moslavačka županija pozicionirati u središte europske gaming industrije.