Aktualno
StoryEditor

Ekonomski fakultet Rijeka i Spider grupa ušli u Liderov Klub izvoznika

03. Srpanj 2016.
Piše:
lider.media

Liderov Klub izvoznika dobio je dva nova člana - Ekonomski fakultet Rijeka i Spider grupa iz Pitomače koji, svaki na svoj način, daju obol promicanju izvoza kao najboljega generatora rasta hrvatskoga gospodarstva.

U međunarodnom prostoru

Ekonomski fakultet Rijeka, čiji je dekan Heri Bezić, osnovan je sredinom 1961. U nacionalnim okvirima prvi je počeo uvoditi znanstveno utemeljene sadržaje, predmete i istraživanja zasnovane na teoriji i praksi ekonomskog povezivanja i integriranja država i njihovih ekonomija. Razvijena je ugovorna suradnja s uglednim stranim fakultetima i sveučilištima, i to u istraživanju, zajedničkim konferencijama, studentskoj razmjeni (ljetne škole) te na druge načine. Mnogo stranih sveučilišta s kojima je Fakultet potpisao sporazume o suradnji na različitim područjima, broj gostujućih profesora uključenih u neposredni nastavni proces te broj nastavnika Fakulteta koji borave na stranim učilištima pokazuju sadašnji obujam uključenosti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u međunarodni prostor. Spider grupa povezani je poslovni sustav koji se bavi uzgojem, preradom ljekovitog i aromatičnog bilja te opremanjem i proizvodnjom čajeva. Proizvode na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja plasira na domaće i strano tržište za potrebe prehrambene i farmaceutske industrije. Njezini su partneri tvornice čajeva i farmaceutske industrija koji na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja dalje proizvode vlastite proizvode. Od početka godine Spider grupa i sama je postala proizvođač čajeva, nakon što je od Atlantic Grupe kupila poslovanje s čajevima.

Zaokruženi proces Grupa povezuje tvrtke Jan-spider (prerada ljekovitog i aromatičnog bilja), Herbarium (opremanje gotovih proizvoda), Biofarma (uzgoj ljekovitog bilja) i Đolta  (uzgoj ljekovitog bilja u kooperaciji i otkup) u jedinstven koncept ‘od polja do stola‘. Na vlastitim poljima uzgaja ljekovito bilje za proizvodnju čajeva i proizvoda na bazi ljekovitog bilja. Cijeli postupak zatvoren je unutar vlastitih kapaciteta te korisnicima proizvoda i usluga jamči kvalitetu i jedinstven doživljaj proizvoda. Dio proizvodnje ljekovitog i aromatičnog bilja jest iz ekouzgoja, što je već godinama dio ponude proizvoda Grupe. Većina svega proizvedenoga prodaje se na stranim tržištima. Spider grupa u vlasništvu je obitelji Nemčević i na njezinu je čelu Denis Nemčević.

26. travanj 2024 10:45