06. ožujak 2019.

EKSKLUZIVNO: Maksim Poletajev iz Sberbanka postaje čelnik Fortenove

Najizgledniji kandidat za predsjednika Upravnog odbora Fortenove je savjetnik Uprave Sberbanka i Sberbankov ‘čovjek za Agrokor‘ Maksim Poletajev, neslužbeno doznajemo od izvora bliskih upravljačkoj strukturi Agrokora.

Odluka o imenovanju Poletajeva na čelo Upravnog odbora nove kompanije treba još biti potvrđena na prvoj sjednici Skupštine dioničara, u kojoj je oko četiristo Agrokorovih vjerovnika, odnosno vlasnika Aisle Dutch HoldCo i Aisle Dutch TopCo, sa sjedištem u Amsterdamu, koji su pak vlasnici Fortenove, tvrtke koja ostaje u današnjim Agrokorovim prostorima.

Budući da od devet članova UO-a većina njih ‘zna razmišljati na ruskome‘, ne treba očekivati drukčiji ishod u odabiru čelnog čovjeka. Poletajev bi tako zasjeo u fotelju Ivice Todorića, koja je proteklih desetljeća simbolizirala moć i utjecaj na sve društvene, gospodarske i političke sfere u Hrvatskoj. No s jednom ključnom razlikom: dok se Todorić čvrsto držao vlasništva, ruske banke, prema dosadašnjim pokazateljima, žele ga se riješiti što prije.

Kadrovske i ostale promjene koje će uslijediti u budućoj Fortenovi detaljno smo analizirali. Detaljnije o tome čitajte u novom broju digitalnog i tiskanog Lidera.