10. svibanj 2018.

Elektrometal isplatio Zagrebačkoj i Erste banci 32 milijuna kuna tražbina

Zagrebačkoj i Erste banci ovoga tjedna isplaćeno je gotovo 32 milijuna kuna iz stečajne mase bjelovarske tvrtke Elektrometal, stoji u izvješću stečajnog upravitelja Franje Otročaka objavljenom u četvrtak na Trgovačkom sudu u Bjelovaru.

>>>Za 465 bivših radnika Elektrometala osigurano 7,8 milijuna kuna

Novac je bankama isplaćen tijekom ovoga tjedna, a riječ je o isplati 35 posto priznatih tražbina vjerovnika drugog višeg isplatnog reda. Podsjetimo, Elektrometal u stečaju prodao je potkraj veljače udio u tvrtci-kćeri Elektrometal - distribucija plina na javnoj dražbi za 41 milijun kuna, pri čemu je prioritet bio isplatiti potraživanja radnika ukupne vrijednosti 7,8 milijuna kuna, a koja su namirena u 100-postotnom iznosu.

Stečajni upravitelj Otročak spominje i kako je tvrtka Scheidt & Bachmann TUBS d.o.o. iż Donjeg Stupnika, odustala od kupnje paketa od 99,25 posto dionica senjske tvrtke Metalna oprema koje su također dio stečajne mase Elektrometala, pa se i dalje traži kupac.

>>>Zagrebačka banka ostvarila 402 milijuna kuna dobiti

"U narednom periodu nastavit će se sa unovčenjem imovine stečajnog dužnika. Nekretnine na kojima nema založnog prava nastavit će se prodavati putem javnih dražbi, a nekretnine opterećene založnim pravom počet će se unovčavati putem FINA-e. U lipnju će biti dovršena parcelacija glavne nekretnine u Bjelovaru i tada će se započeti sa unovčenjem i tih nekretnina", stoji u izvješću stečajnog upravitelja Otročaka. Trgovački sud u Bjelovaru stečaj u Elektrometalu proglasio je sredinom rujna prošle godine.