Aktualno
StoryEditor

Elite program: Kako od uspješne tvrtke napraviti globalnog igrača

11. Listopad 2018.

Zagrebačka banka okupila je i ove godine četrdesetak uspješnih i brzorastućih hrvatskih tvrtki koje imaju priliku postati sudionici programa Elite Grupe Londonska burza.

>>>Unicredit uspostavlja partnerstvo za mala i srednja poduzeća s londonskom burzom

Elite i UniCredit, kroz poseban CEE Lounge prepoznaju izvrsna, brzorastuća, mala i srednja poduzeća srednje i istočne Europe da bi im omogućili da se upoznaju s različitim opcijama financiranja te ih pripremili za investitore ili izlistavanje na nekoj od burzi. Do sada su tri hrvatske tvrtke uspješno završile program – Tokić, Novi Agrar (Žito) te Span, a trenutno ih u njemu sudjeluje četiri – CROZ, Real Grupa, Verso Altima Grupa te Alarm automatika.

Svoje iskustvo u Eliteu prenijeli su u srijedu u Zagrebu predstavnicima domaćih kompanija koje svojim profilom zadovoljavaju kriterije za ulazak u program.

- Naš je cilj da podupiremo brzorastuće kopanije, da im damo priliku da se educiraju, ali i prezentiraju pred širom zajednicom investitora i vrhunskih stručnjaka, poručio je Claudio Cesario, general manager i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke.

>>>UniCredit postaje Allianzov ekskluzivni partner

- Rast globalnog uspjeha Elitea vidljiv je i u činjenici da mu se pridružuju tvrtke iz Latinske Amerike, Europe te Afrike, samo u 2018. mu se pridružilo više od 250 novih tvrtki, a ukupno podupire preko 900 najambicioznijih tvrtki širom svijeta, uključujući i Hrvatsku, rekao je Giacinto Oriolo, Elite Growth Senior Manager.

20. travanj 2024 18:26