Aktualno
StoryEditor

Elon Musk pokazao ‘uznemirujuće dug‘ tunel ispod Los Angelesa

05. Studeni 2018.

Elon Musk je danas jedan od najekscentričnijih poduzetnika i investitora koji je svojom Teslom pokorio svijet, a od 2002. godine se trudi pokoriti i svemir sa svojom kompanijom SpaceX. Ali kao da mu to nije dosta. Među mnogim projektima i kompanijama koje je pokrenuo, u posljednje vrijeme se ističe Boring Company s kojom Musk trenutno kopa tunele ispod Los Angelesa koji će se u bližoj budućnosti koristiti za izrazito brz prijevoz putnika, piše The Verge.

Početkom listopada, Musk je objavio kako će se ovaj futuristički tunel za javnost otvoriti početkom prosinca, a sada je to na svom Twitter profilu i potvrdio uz video koji pokazuje unutrašnjost tunela i njegovu, kako je sam rekao „uznemirujuću dužinu“.

>>>Ad Astra – Elon Muskova tajnovita osnovna škola

Izgradnja tunela za ‘futurističko putovanje‘ započela je prije nešto više od godinu dana, a tunel se proteže od sjedišta SpaceX-a u Hawthorneu u Kaliforniji pa sve do predgrađa Los Angelesa. U planu je širenje mreže tunela ispod LA-a, te nova dva tunela ispod Chicaga i Washingtona koji su već izabrali Muska i njegovu Boring Company kao izvođača tih radova.

Plan je da se u tunelima koriste autonomna električna vozila koja bi prometovala brzinom od gotovo 250 km/h, a mogla bi prevoziti između 8 i 16 putnika.

12. travanj 2024 02:09