Aktualno
StoryEditor

Elton John i princ Harry zajedno u kampanji za liječenje HIV-a kod muškaraca

13. Srpanj 2018.

Britanski princ Harry i glazbena zvijezda Elton John pridružili su se inicijativi za pokretanje "globalne koalicije" fokusirane na liječenje infekcije HIV-a kod muškaraca, objavila je pjevačeva humanitarna organizacija posvećena borbi AIDS-a.

Fondacija Eltona Johna za borbu protiv AIDS-a nije objavila detalje o planu - no iznijet će ih na međunarodnoj konferenciji posvećenoj toj bolesti koja će se 24. srpnja održati u Amsterdamu.

I 71-godišnji pjevač i 33-godišnji princ angažirani su u kampanji protiv AIDS-a.

>>> Franck poslao princu Harryju smirujući čaj od kamilice 

John je pjevao na pogrebu Harryjevoj majci princezi Dijani i prisustvovao vjenčanju s glumicom Meghan Markle u svibnju.

John je rekao da su princ i on prije dvije godine sudjelovali na panelu posvećenom HIV-u i mladima - "jedinom demografskom dobu gdje su infekcije HIV-om

u porastu a ne u padu".

"Otad je moja fondacija zajedno s drugim partnerima sudjelovala u istraživanjima kojima je obuhvaćeno šest zemalja", dodao je.

"Rezultati istraživanja pokazuju kako je hitno potrebno da se poveća pristup i sudjelovanje muškaraca u testiranju HIV-a i uslugama njegova liječenja", rekao je.

>>> VIDEO: Prinčevi William i Harry glume u novom nastavku Ratova zvijezda

HIV-om je zaraženo 36, 7 milijuna ljudi širom svijeta, prema podacima iz 2016. koje navodi UN-ov program UNAIDS.

Prema izvješću UNAIDS-a objavljenome prošle godine liječeno je manje od polovice muškaraca koji žive s HIV-om  - u usporedbi sa ženama, od kojih je liječeno 60 posto.

24. travanj 2024 08:50