Aktualno
StoryEditor

‘Emoji‘ osvojili Zlatnu malinu za najgori film, Tom Cruise za najgoreg glumca

03. Ožujak 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=o_nfdzMhmrA

Animirani "Emoji film" dobitnik je ovogodišnje nagrade Zlatna malina (Razzie Awards) za najgore filmsko ostvarenje u 2017. i to je prvi dugometražni animirani film u 38 godina koji je zaradio tu nečasnu titulu.

Film o emotikonima u našim pametnim telefonima osvojio je Zlatnu malinu i za najgori scenarij te za najgoreg redatelja (Anthony Leonidis).

Zlatnu malinu 2018. za najgoreg glumca dobio je Tom Cruise za ulogu u "Mumiji". Najgorom glumicom proglašen je glumac Tyler Perry za ulogu u filmu "Boo 2", a nagrada Razzie za najgoru sporednu žensku ulogu odlazi u ruke Kim Bassinger za ulogu u filmu "Pedeset nijansi tamnije".

https://www.youtube.com/watch?v=bwTFXVdbeEw

Najgori sporedni glumac je Mel Gibson za ulogu u filmu "Daddy‘s Home 2".

Specijalnu nagradu "Rotten Tomatoes: The Razzie Nominee So Bad You Loved It!" za najgori ‘remake‘, nastavak ili krađu odnio je "Baywatch".

Kipić Zlatne maline stoji oko pet dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cijela je obojana zlatnom bojom.

>>>‘Moj život bez zraka’: Redateljica Burnać o srži egzistencije u filmu o Goranu Čolaku

Naziv raspberry (malina) koristi se u izrazima u kojima se želi uskratiti poštovanje, poput "blowing a raspberry". Naime, u slengu ta fraza (blowing a raspberry ili blowing a strawberry) znači proizvoditi zvuk sličan ispuštanju vjetrova, s ciljem da se jedna ili više osoba ismiju.

17. travanj 2024 19:43