Aktualno
StoryEditor

Energetska budućnost Hrvatske: Kako se uključiti u energetski razvoj?

30. Svibanj 2018.

Sedma Konferencija o energetici održava se 5. lipnja u organizaciji poslovnog tjednika Lider i pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Prvi dio Konferencije posvećen je optimalnoj energetskoj strategiji koja bi Hrvatsku vodila prema stabilnom i sigurnom razvoju. O energetskoj strategiji će govoriti dr. Goran Krajačić, predstavnik inicijative Hrvatska energetska tranzicija, Ivica Jakić će objasniti zašto nas investitori zaobilaze, a Danijel Lenardić iz KPMG-a analizira stanje investicija u energetskom sektoru.

- Hrvatska se može pozicionirati kao lider u primjeni novih tehnologija provedbom energetske tranzicije prema suvremenom niskougljičnom društvu i ekonomiji. Specijalizirajući se za visokoučinkovite energetske sustave, koji većinu svojih potreba zadovoljavaju iz lokalno dostupnih obnovljivih izvora energije i poštujući najstrože uvjete zaštite okoliša, Hrvatska može postati živ inovacijski poligon. Možemo biti primjer i razvijenijim zemljama te svima onima koji žele krenuti putem održivog razvoja, kaže Goran Krajačić u najavi izlaganja ‘Energetsko planiranje za energetsku tranziciju – sigurnost u nesigurnosti‘.

Na Konferenciji će biti i dva okrugla stola ‘Hrvatska između sigurnosti i zelene budućnosti‘ i ‘Energetske investicije u Hrvatskoj – što je to?‘ na kojima će sudjelovati vodeći ljudi iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, HEP-a, INA-e, Končara, LNG Hrvatska, OIE Hrvatska, RWE Hrvatska, Siemensa, Zelene energetske zadruge.

19. travanj 2024 08:04