Aktualno
StoryEditor

Energetska budućnost Hrvatske: Primjeri transformacija u energetskom sektoru

01. Lipanj 2017.

Energetska godina 2017. od samog početka je najavljivala da će biti vrlo nesigurna i dramatična. Preslagivanje energetskog sektora i najava nove energetske strategije pomiču postojeće odnose na tržištu.

Liderova Konferencija o energetici na kojoj je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike glavni pokrovitelj od ove godine održava se dva dana 13. i 14. lipnja. Prvi dan je posvećen energetskoj strategiji i plinskom biznisu, a drugi dan je posvećen obnovljivim izvorima energije.

>>> Konferencija o energetskoj budućnosti – Investicijski potencijal obnovljivih izvora energije

Energetska slika Hrvatske pokazuje da smo sve zeleniji u pozitivnom smislu, a pitanje je koliko će nova energetska strategija omogućiti još veći iskorak. U tom smislu i niskougljična tranzicija je obavezna i treba ju provesti što prije. I svijet se nezaustavljivo kreće prema niskougljičnom razvoju energetike i transporta. Za elektroprivredna poduzeća to znači da će se značajno mijenjati njihovi poslovni modeli, dok su naftne kompanije u potrazi za novim proizvodima i uslugama za svoje kupce. Tomislav Čorak iz Boston Consulting Group će u uvodnom predavanju na primjerima iz prakse prikazati kako globalne kompanije odgovaraju na ove izazove.

Više o konferenciji potražite na https://konferencije.lider.media/energetika/

24. travanj 2024 10:02