Aktualno
StoryEditor

EOS Grupa zaradila impresivnih 195,4 milijuna eura

29. Kolovoz 2017.

EOS Grupa sa sjedištem u Hamburgu objavljuje rezultat za financijsku godinu 2016/17.: EBT (zarada prije oporezivanja) u iznosu od 195,4 milijuna eura znatno je iznad ukupnog prošlogodišnjeg rezultata. Međunarodna tvrtka specijalizirana za naplatu potraživanja značajno je povećala i prodaju na 663,8 milijuna eura.

Ovaj uspjeh Grupi je još tim važniji s obzirom na rastući pritisak konkurencije.

"Zbog ekspanzivne politike plasmana kapitala brojni konkurenti preplavili su tržište. Unatoč tomu, dobro smo se držali na našem terenu, posebice u segmentu otkupa potraživanja", kaže Klaus Engberding, predsjednik Uprave EOS Grupe. EOS Grupa znatno je povećala ulaganja u ovom sektoru.

"Naša stručnost u analizi, stjecanju i obradi portfelja loših potraživanja, priznata je i cijenjena u industriji", nastavlja Engberding.

>>>Visoka razina stabilnosti – još jednom “A” rejting za EOS

Međutim, EOS se neće odmarati na svojim lovorikama.

"Naš fokus je na budućnosti. Želimo dodatno povećati našu učinkovitost i stoga stavljamo još veći naglasak na upravljanje podacima tijekom procesa naplate." S 90 milijuna eura, EOS Grupa provodi dosad najveću investiciju u IT sustave.

"Ne samo da ulažemo u bitove i bajtove nego i u ljude. Kako bismo što bolje iskoristili mogućnosti koje pruža digitalizacija, potreban nam je pravi način razmišljanja", kaže Engberding. Zato je Grupa pokrenula sveobuhvatni proces promjene: "S našim projektom Cultural Journey@EOS definiramo kako ćemo i na koji način raditi u budućnosti. To je proces koji će uključivati svu našu radnu snagu, oko 7.000 ljudi diljem svijeta“.

Jedan od razloga za ovakav rezultat je snažno povećanje ulaganja u otkup potraživanja, primjerice u Francuskoj i Belgiji.

S udjelom od 46 posto prihoda, Njemačka ostaje najvažnije regionalno tržište tvrtke. U odnosu na prethodnu godinu, ono je poraslo za 11,1 posto na 305,5 milijuna eura. Razvoj u zapadnoj Europi bio je vrlo zadovoljavajući, s porastom prihoda od ukupne prodaje do 33,5 posto na 164,2 milijuna eura.

U istočnoj Europi, prihodi od prodaje porasli su za 21,5 posto na 131,4 milijuna eura. To je do danas najbolji rezultat u regiji u povijesti EOS Grupe. Ovom rezultatu značajno je pridonio znatno veći prihod od otkupa potraživanja u Hrvatskoj i Mađarskoj. U Sjevernoj Americi, prihodi od prodaje smanjeni su na 59,5 milijuna eura. To se prvenstveno pripisuje smanjenom obujmu potraživanja za studentske kredite koje je izdala država, stoji u prioćenju EOS Grupe.

Više informacija navedeno je u najnovijem izdanju naše godišnje publikacije "Insights" dostupnom na www.eos-solutions.com/insights.

18. travanj 2024 15:59