Aktualno
StoryEditor

Ericsson Nikola Tesla: Prodaja u polugodištu porasla za 7,8 posto, dobit skočila za 15,6 posto

13. Kolovoz 2019.

Prodaja je porasla prije svega na temelju prodaje usluga za Ericsson, što je rezultat širenja poslovanja i preuzimanja novih odgovornosti. Prihodi od prodaje porasli su i na drugim izvoznim tržištima.

Prihodi od prodaje Ericssona Nikole Tesle u prvom su ovogodišnjem polugodištu bili 7,8 posto veći nego u istome lanjskom razdoblju te su iznosili 821,7 milijuna kuna. Udio domaćeg tržišta u tome je bio 21,5 posto, usluge za Ericsson 64,4 posto, a ostatak se odnosi na druga izvozna tržišta. Neto dobit bila je 71,1 milijun kuna, što je 15,6 posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine.

– Prema našim planovima, prodaja usluga za Ericsson raste, što je rezultat širenja poslovanja i preuzimanja novih odgovornosti, prije svega u području 4G-a i 5G-a. U skladu s tim nastavljamo zapošljavati, ulagati u opremu, ispitne sustave i razvoj stručnih kompetencija zaposlenika u razvojno-istraživačkom centru te ekspertnim centrima za usluge i rješenja. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu pali su u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, što je posljedica tempa provedbe projekata. Na poslovni rezultat na domaćem tržištu pozitivno utječu projekti u industriji i društvu. Provodi se mnogo aktivnosti na projektima informatizacije zdravstva, zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra te nadzora nad državnom granicom. Na izvoznim tržištima prihodi od prodaje rastu. Usredotočeni smo na provedbu projekata osuvremenjivanja mobilnih mreža s kupcima u BiH, Crnoj Gori, na Kosovu i u Bjelorusiji – komentirala je rezultate poslovanja Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

20. travanj 2024 13:28