Aktualno
StoryEditor

Erste banka darovala zemljište za izgradnju zgrade 1. Gimnazije u Osijeku

26. Siječanj 2018.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i član Uprave Erste banke Boris Centner u petak su potpisali ugovor o darivanju zemljišta za izgradnju nove zgrade 1. Gimnazije u Osijeku, a riječ je o parceli veličine 5.440 četvornih metara čija je procijenjena vrijednost 921 tisuću kuna.

>>>Država ustupila dio dvorca Golubovca za znanstveno-edukacijski centar

Potpisivanjem ugovora završeni su pregovori s predstavnicima Erste banke o darivanju zemljišta za izgradnju zgrade 1. Gimnazije.

- Erste banka je pokazala društvenu odgovornost i osjetljivost te prepoznala potrebu lokalne samouprave da zajedno sudjelujemo u projektu, rekao je župan Anušić.

Dodao je kako će se projekt gradnje zgrade 1. Gimnazije napraviti u ovom mandatu, u naredne dvije do tri godine, a nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa uslijedit će izrada projektnog zadatka.

- Sada idemo na idejno rješenje projekta i plan je do ožujka 2019. imati dovršenu kompletnu dokumentaciju i ishođenu građevinsku dozvolu te početi s izgradnjom zgrade 1. Gimnazije,  kazao je župan Anušić.

>>>Vlada planira darivati zemljišta i kuće u Lici i Slavoniji

Boris Centner istaknuo je kako je želja banke pomoći razvoju lokalne samouprave u projektima koji imaju veze s društveno odgovornim ponašanjem, te je izrazio zadovoljstvo što su mogli donirati zemljište za gradnju nove zgrade 1. Gimnazije.

Dodao je kako su u banci otvoreni za suradnju i u drugim projektima koji vode razvoju regije, školstva, zdravstva i drugih segmenata društvenog života.

04. svibanj 2024 12:36