Aktualno
StoryEditor

Erste banka poslodavac s najkvalitetnijim HR praksama u bankarskom sektoru

14. Svibanj 2018.

Certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima, peti je put dodijeljen Erste&Steiermärkische Bank d.d. Banka je zadržala rezultat od 98% ukupnog broja bodova, što je svrstava u sam vrh najatraktivnijih poslodavaca na tržištu te je ujedno čini poslodavcem s najkvalitetnijim HR praksama u bankarskom sektoru.

Erste banka se može pohvaliti vrlo visokim rezultatima u svim ocjenjivanim područjima: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju te Odnosu sa zaposlenicima, pri čemu područje Upravljanja učinkom ostvaruje maksimalan broj mogućih bodova. Poseban naglasak banka je stavila na osnaživanje zaposlenika za davanje i traženje povratne informacije s ciljem ubrzanog osobnog i profesionalnog razvoja u sklopu inicijative Godina povratne informacije.

Osim toga, banka je pokazala da puno pažnje polaže stvaranju poticajnog i uključivog radnog okruženja te je velik iskorak napravila u segmentu poticanja raznolikosti na radnom mjestu u vidu privlačenja, integracije i razvoja zaposlenika svih profila, neovisno o spolu i spolnoj orijentaciji, rasnom ili etničkom podrijetlu, vjeri ili uvjerenju, invaliditetu, dobi i drugome te u tom segmentu može služiti kao primjer ostalim organizacijama. Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave, primio je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO.

>>>Erste osiguranje od ponedjeljka postaje dio Wiener osiguranja

- Veseli nas što smo ponovno prepoznati kao jedan od najatraktivnijih poslodavaca na tržištu te na taj način dobili potvrdu da smo i ove godine napravili još jedan korak dalje. Kreiranje kvalitetne korporativne kulture i poticajnog radnog okruženja dugotrajan je i dvosmjeran proces kojem kontinuirano posvećujemo veliku pažnju. U tome nam pomažu otvorena komunikacija s našim zaposlenicima, kao i njihova povratna informacija na čemu smo im neizmjerno zahvalni,“ istaknuo je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave.

- Naši zaposlenici su ono što nas čini drugačijom bankom. To prepoznaju i klijenti od kojih kontinuirano dobivamo pozitivne povratne informacije i koji kao našu najveću snagu vide baš zaposlenike. Naša je dužnost brinuti se o zaposlenicima i pružati im razvojne i karijerne prilike unutar grupe, ali i stvoriti okruženje koje potiče svakog od nas, bez obzira na dob, spol ili životni stil. Stvoriti okruženje u kojem svi učimo jedni od drugih, međusobno se prihvaćamo i cijenimo te imamo razumijevanja za privatni život svakog pojedinca je nešto ka čemu težimo.

>>>Erste Grupa ubilježila 332,6 milijuna eura dobiti

Posebno nas veseli kada nam kandidati za posao, koji poznaju nekoga od zaposlenika Erste grupe, na razgovor dolaze s već izgrađenim pozitivnim stavom o našoj kulturi. Takve situacije najbolje nam pokazuju koliko smo uspješni u tome što radimo, izjavila je Maja Crnjak, direktorica ljudskih potencijala.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Trenutno je 47 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: 24sata, AbbVie Hrvatska, AbbVie Bosna i Hercegovina, AbbVie Biopharmaceuticals GmbH Srbija, AbbVie Biofarmacevtska družba Slovenia, Aminess hoteli i kampovi, Atlantic Hrvatska, Atlantic Srbija, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, CROSCO, Erste&Steiermärkische Bank, Europa – upravljanje nekretninama, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Herbalife Hrvatska, HiPP Hrvatska, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska pošta, Hrvatska poštanska banka, Hrvatski Telekom, INA, INA MAZIVA, JGL, JT International Zagreb, Kaufland Hrvatska, Lidl Hrvatska, Luckia Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, PLIVA Hrvatska, Plavi tim, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, STSI, Tele2, Top Računovodstvo Servisi, Valamar Riviera, Valoviti papir Dunapack, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

25. travanj 2024 07:01