Aktualno
StoryEditor

Erste osiguranje od ponedjeljka postaje dio Wiener osiguranja

09. Svibanj 2018.

Erste osiguranje od ponedjeljka će formalno postati dio Wiener osiguranja. Pripajanje je stupilo na snagu 7. svibnja nakon odobrenja Hanfe zahvaljujući čemu je Wiener osiguranje zasjelo na četvrtu poziciju na hrvatskom tržištu osiguranja, jednu poziciju bolje u odnosu na kraj 2017. godine.

- Samim pripajanjem Erste osiguranja Wiener osiguranje dodatno je ojačano kompetencijama i zaposlenicima, a pripajanje je dio strateške odluke Vienna Insurance Group. Ovakvim okrupnjavanjem možemo poboljšati dugogodišnju suradnju s Erste bankom. Prvenstveno smo fokusirani na klijente stoga želimo pojednostaviti  i optimizirati proizvode, pružiti klijentima adektvatnu zaštitu i približiti im se, kazala je nova predsjednica Uprave Wiener osiguranja je Jasminka Horvat Martinović, dosadašnja članica Uprave.

>>>Vienna Insurance Group u travnju 2018. spaja Wiener i Erste osiguranje

Dodala je kako, s obzirom na to da je Hrvatska za Vienna Insurance Group jedno od ključnih tržišta, srednjoročni cilj je ojačati tržišni udio na minimalno 10 posto koji sada nakon pripajanja iznosi nešto više od 8 posto.

Wiener osiguranje u ovome trenutku ima, uz 700 djelatnika na skoro 100 prodajnih mjesta diljem Hrvatske, i dodatne kanale distribucije osiguranja - brokerski kanal, agencije za osiguranje te poslovnice strateškog partnera Erste banke. Pripajanje banko osiguratelja Erste osiguranja rezultiralo je jačanjem resursa i stručnosti osiguratelja što će u konačnici omogućiti optimizaciju proizvoda i usluga za klijente Erste banke.

>>>Jasminka Horvat Martinović nova je predsjednica Uprave Wiener osiguranja

- U ovoj strateškoj odluci prepoznali smo prednosti koje možemo ponuditi našim klijentima zbog kojih postojimo i poslujemo. Vjerujem da će nova Uprava u ovom ojačanom sastavu dati snažan doprinos ostvarenju strateških ciljeva na dobrobit krajnjih korisnika, kazao je predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck.

Priprajanjem je formiran i novi sastav Uprave kojoj se pridružuje bivša predsjednica Uprave Erste osiguranja Snježana Bertoncelj, dok članovi uprave ostaju Tamara Rendić i Božo Šaravanja.

19. travanj 2024 19:09