Aktualno
StoryEditor

Eta Sigma Delta: Jedanaestero RIT-ovih studenata primljeno u ugledno međunarodno studentsko društvo

15. Prosinac 2016.

Jedanaestero studenata stručnoga preddiplomskog studija Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima s visoke škole RIT Croatia na svečanoj ceremoniji prošlog je tjedna primljeno u počasno međunarodno studentsko društvo Eta Sigma Delta koje su 1978. osnovali studenti Sveučilišta u New Hampshireu i danas ima više od devedeset aktivnih ogranaka diljem svijeta. Novoosnovani ogranak na RIT-u Croatia prvi je takav u ovom dijelu Europe. Samo društvo ogranak je renomirane međunarodne udruge visokoškolskih institucija koje provode programe obrazovanja u hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima – ICHRIE. U sklopu svoga rada ICHRIE okuplja akademsku zajednicu i stručnjake iz toga područja radi razmjenjivanja najnovijih iskustava i spoznaja.

Prema kriteriju izvrsnosti

Studentsko društvo Eta Sigma Delta (ESD) osmišljeno je tako da nagrađuje najbolje studente koji se ističu i promiču vrijednosti izvrsnosti, liderstva, kreativnosti, uslužnosti i etičnog ponašanja. Prvi studenti iz neposredne regije koji su primljeni u to počasno društvo među najboljim su studentima RIT-a Croatia u Dubrovniku: Sara Stanić, Ante Luka Presečan, Ljubica Vasiljević, Toni Paskojević, Anđela Petra Cvitanović, Nikoleta Krivić, Mia Kun, Tena Frcek Hajster, Josipa Buble, Andrea Kecić i Petra Todorović. Međutim, s obzirom na to da je svrha društva povezati akademsku zajednicu i stručnjake iz struke, kao počasni članovi iz struke u ESD-ovu zajednicu primljeni su i direktorica hotela Bellevue Sanela Omerčahić te direktor hotela Hilton Imperial Mario Matković.

– Iznimno sam ponosna na ovo postignuće naših studenata. Jedanaestero studenata koji su primljeni u počasno društvo Eta Sigma Delta uspjeh su zaslužili su kontinuiranim radom, motivacijom i entuzijazmom. Nema sumnje da će jednog dana nastaviti s jednakim entuzijazmom pristupati i svojoj karijeri te će zasigurno nastaviti časno predstavljati glavne vrijednosti ovoga počasnog društva, a to su izvrsnost, ‘leadership‘, kreativnost, uslužnost i etičnost – izjavila je profesorica Milena Kužnin, savjetnica hrvatskog ogranka počasnog društva Eta Sigma Delta.

Prednosti članstva

Prednosti su članstva u Eta Sigma Delti dvojake: profesionalno, osim umrežavanja pomažu studentima da se istaknu pred profesorima, stručnjacima za regrutiranje novih ljudi i izvršnim direktorima s obzirom na to da je sektor turizma vrlo kompetitivan te potiče studente da teže akademskoj izvrsnosti, a omogućuje i razmjenu te tutorstvo kao dodatan oblik akademske potpore. Ulaskom u društvo ESD studenti RIT-a Croatia preuzeli su na sebe i neke dužnosti. Na njihova leđa pao je važan zadatak da najmanje dva puta u semestru organiziraju aktivnosti koje će potaknuti spone između akademije i struke te uz pomoć svog savjetnika i kolega u matičnom kampusu u Rochesteru koordiniraju dodatne sadržaje kojima će obogatiti studentski život.

25. travanj 2024 02:08