Aktualno
StoryEditor

Europska komisija pokrenula novu nagradu za sigurnost proizvoda u internet prodaji

13. Ožujak 2019.

Europska komisija pokreće novu nagradu za sigurnost proizvoda. Ove godine društva se mogu prijaviti u kategorijama:

  • Prodaja na internetu: za nagradu se mogu prijaviti društva koja prodaju na internetu i koja posebnu pozornost posvećuju sigurnosti proizvoda koje nude. Tražimo najbolje prakse i procese, primjerice pri povlačenju opasnih proizvoda ili otkrivanju takvih proizvoda prije puštanja u prodaju
  • Proizvodi za njegu djece: za nagradu se mogu prijaviti društva kojima je sigurnost djece na vrhu prioriteta. Može se, primjerice, raditi o načinu na koji dizajniraju kolijevke za bebe, o kreativnom načinu na koji svoje kupce informiraju o rizicima, iznimnoj kvaliteti usluga koje pružaju nakon prodaje ili načinima na koje sigurnost proizvoda objedinjuju s lancem opskrbe i vijekom trajanja proizvoda.

Dodjeljuje se ukupno 12 nagrada: šest u kategoriji ‘prodaja na internetu‘ i šest u kategoriji ‘proizvodi za njegu djece‘.

Da bi se prijavila, društva moraju imati sjedište u jednoj od 31 zemlje Europskog gospodarskog prostora (28 država članica EU-a te Island, Norveška i Lihtenštajn). Prijave su otvorene do 7. travnja 2019.

Zlatna, srebrna ili brončana nagrada u svakoj će se kategoriji dodijeliti trima MSP-ovima i trima većim društvima, na svečanoj dodjeli koja će se u rujnu održati u Bruxellesu.

- Nagradom će se odati priznanje društvima koja svoje poslovanje temelje na sigurnosti, nadilazeći pritom uvjete EU-a. Namijenjena je onima koji inoviraju i ulažu u svoje proizvode i usluge kako bi oni bili sigurniji, podižući pritom standarde za zaštitu potrošača diljem Europe. I dalje postoji previše opasnih proizvoda koji su povučeni s tržišta ili koji mogu uzrokovati ozljede. Nagrada za sigurnost proizvoda prilika je da se nagrade društva koja svojim kupcima nude više kako bi ih zaštitila, istaknula je Vera Jourova, europska povjerenica za zaštitu potrošača.

20. travanj 2024 16:31