Korona i biznis
29. travanj 2019.

Fanon dobio srebrnu medalju za inovativnu stočnu hranu Rupiol Sunline

Hrvatska tvrtka Fanon, koja se bavi proizvodnjom stočne hrane bez GMO sastojaka, dobila je srebrnu medalju za inovativnu stočnu hranu Rupiolu Sunline na najvećem regionalnom poljoprivrednom sajmu Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok u Mađarskoj, koji okuplja izlagače iz Mađarske, Rumunjske, Njemačke, Srbije, Hrvatske i Slovačke.

Proizvod Rupiol Sunline inovativan je po tome što se prvi puta pojavljuje u hranidbi preživača suncokretova mast, radi se o proizvodu dodane vrijednosti čime je Fanon konkurentan najvećim europskim proizvođačima stočne hrane.

Nagrađeni Rupiol Sunline pripada Fanonovoj inovativnoj liniji stočne hrane Smart Feeding Concept, pametnoj hranidbi životinja koja podrazumijeva visokosofisticirana rješenja kojima će se značajno povećati iskoristivost hrane i smanjiti zagađenje okoliša.

- Mađarska je za nas veliko izvozno tržište gdje smo posljednjih nekoliko godina razvili prodajne kanale i mrežu savjetnika na farmama koji mogu primjenjivati naše koncepte i implementirati inovativne proizvode. Fanon je jedina tvrtka izvan granica Mađarske koja je dobila ovo priznanje, a iznenađeni smo informiranošću Mađara o našim proizvodima i pažnjom koju su nam pružili – kaže Mario Jarnjak, komercijalni direktor Fanona, tvrtke koja više od 30 posto ukupnog prihoda ostvaruje izvozom.