Aktualno
StoryEditor

FER: Startup inkubator SPOCK predstavlja ‘prvu generaciju‘

01. Lipanj 2017.

Prije godinu dana pokrenut je prvi ciklus FER-ovog startup inkubatora SPOCK, namijenjenog studentima poduzetnicima, kako bi od svojih projekata stvorili i razvili vodeće startupe. Među brojnim kandidatima, izabrana su četiri obećavajuća tima: Angler, GuitarFriend, Juvo – Home Friend te SAN. Mladi i perspektivni ljudi prošli su kroz opsežan desetomjesečni program osmišljen da podrži i ubrza razvoj poslovne ideje i njenu realizaciju u proizvod ili uslugu spremnu za tržište.

„Fakultet elektrotehnike i računarstva je svjestan potencijala svojih studenata, kao i brojnih perspektivnih ideja koje čekaju svoju priliku za realizaciju, a ovaj program je dio ponude kojom želimo obogatiti njihovo studiranje. SPOCK osigurava poticaj i podršku mladim nadama u obliku mentorstva, uključivanja u zajednicu, osiguravanja radnog prostora i potrebne opreme. Uz to, osmišljen je godišnji plan učenja i usvajanja potrebnih vještina kroz predavanja i radionice.“, izjavila je Iva Gospodnetić iz Centra karijera FER-a, te nadodala: „Svi SPOCK timovi su se održali kroz dugu i zahtjevnu godinu, a trud se u konačnici isplatio. Možemo se pohvaliti kako sva četiri tima već imaju ostvarene početne ciljeve i perspektivu da razvijaju ideju u budućnosti.“

Uspjeh timova je prepoznat i izvan krugova Fakulteta. Juvo – Home Friend osvojio je i potporu programa „Pokreni nešto svoje“. Angler je lansirao svoju mobilnu aplikaciju na Google Play. GuitarFriend je unaprijedio svoj proizvod i planiraju uskoro izaći na tržište, dok SAN Team pregovara s potencijalnim kupcima.

Kako se prvi ciklus bliži kraju, FER je pripremio završno predstavljanje timova „SPOCK – The First Generation“, koje će se održati 6. lipnja 2017. u Sivoj vijećnici FER-a, s početkom u 15 sati. Četiri SPOCK tima prve generacije će predstaviti što su ostvarili kroz program, koje su im se prilike otvorile te gdje se vide u budućnosti. Biti će riječi i o samom programu, onome što nudi studentskoj populaciji, akademskoj zajednici i partnerima iz svijeta poduzetništva.

Svi zainteresirani za događaj mogu preuzeti besplatne ulaznice putem Entrio sustava. Oni koji čekaju da njihova poduzetnička ideja dobije pravi poticaj će sigurno obradovati vijest da uskoro kreću prijave za drugi ciklus. Pratite spock.fer.hr i ulovite vjetar u leđa!, poručuju priopćenjem iz FER-a.

23. travanj 2024 18:21