Aktualno
StoryEditor

Feravino: Ivan Maričić novi predsjednik Uprave

27. Travanj 2018.

Slavonska tvrtka Osilovac u sklopu koje posluje poznata vinarija Feravino, od travnja ima novu Upravu. Ivan Maričić imenovan je za novog predsjednika Uprave, a Luka Vrga, direktor prodaje i marketinga Feravina, imenovan je za člana Uprave za vinarstvo i vinogradarstvo.

Ovim kadrovskim promjenama društvo nastoji pojačati ulogu na globalnom tržištu u djelatnostima kojima se bavi, a to su ratarstvo, stočarstvo, vinogradarstvo, uzgoj muznih krava, tovne junadi, kao i daljnjem jačanju vinskog brenda Feravina, ističu u Osilovcu.

>>>Edivo Vina: Hrvatska dobila prvu ‘podmorsku vinariju’

Feravino kontinuirano ulaže u tehnologiju, a u 2018. ušlo je s potpuno novom primarnom preradom.

- Dva prijemna koša i nove, najmodernije preše - jedna pneumatska i dvije vakumske, predstavljaju najmoderniju tehnologiju na svjetskoj razini i vrlo su važan preduvjet za proizvodnju vrhunskih bijelih vina. Opremljene su sustavom hlađenja i ventilima te se u njima može raditi karbonska maceracija, kazao je Luka Vrga, novi član Uprave Osilovca.

[caption id="attachment_337927" align="aligncenter" width="750"]Luka Vrga Luka Vrga[/caption]

Vinarija iz Feričanaca proširila je kapacitete i s pet novih vinifikatora za proizvodnju crnog i maceraciju bijelog grožđa kapaciteta sto dvadeset hektolitara, te novih osamnaest inoks spremnika od po deset tisuća litara. Svaki je neovisan i ima svoj upravljački ormar te je sustav upravljanja u potpunosti automatiziran. Tu je i novi izobarični filter za cross flow filtraciju koja se obavlja u atmosferi inertnog plina.

U turističku sezonu s novim pjenušcima

U planu je i izgradnja novog klimatiziranog skladišta u proizvodnom krugu, a ovoga proljeća u vinariju su stigle nove punionice za punjenje mirnih i pjenušavih vina.

- To je moderno postrojenje sa tri autoklava za proizvodnju pjenušca prema charmat ili tankovskoj metodi. Ovo je u našem podrumu nova metoda jer smo do sada proizvodili pjenušce klasičnom metodom vrenja u boci, ističe Vrga. Tako će Feravino u novu turističku sezonu s dva nova pjenušca, a jedan od njih, Grasecco nedavno je u Dubrovniku imao uspješnu pretpremijeru.

>>>Crno vino ima blagotvoran učinak na zube i desni

Vinski turizam u Feričancima

Naslanjajući se na brend Feravina, tvrtka Osilovac planira ulaganja u turističku ponudu Feričanaca, u smještajne kapacitete i gastronomsku ponudu, dakle, ulaganja kakva se izvrsno podudaraju s osnovnim smjernicama strategije razvoja turizma Osječko- baranjske županije.Osilovac je najznačajniji gospodarski subjekt feričanačkog kraja i kao takav treba biti jedan od predvodnika u unapređenju kvalitete života lokalne zajednice, istaknuo je Luka Vrga.

20. travanj 2024 04:35