Aktualno
StoryEditor

‘Festival tata‘ poziva sve očeve da se prijave na foto natječaj do 22. travnja

19. Ožujak 2018.

Digitalnom kampanjom u kojoj se pozivaju tate u Hrvatskoj da podijele na svom facebooku profilu fotografiju sebe s svojim djetetom u svakodnevnim situacijama u ponedjeljak, na Dan očeva, započeo je ‘Festival tata‘, čiji je cilj inspirirati očeve na aktivno uključivanje u odgoj.

>>>Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo: Sve je više obespravljenih očeva

‘Festival tata‘, koji do 22. travnja u Hrvatskoj provode Veleposlanstvo Švedske u suradnji s nevladinim udrugama Status M i Roditelji u akciji - Rode, nastavlja se na projekt Švedskog Instituta i švedskog fotografa Johan Bävmana ‘Swedish Dads‘, koji je proveden kao izložba s dodatnim događanjima u nekoliko desetaka država diljem svijeta.

>>>Diskriminirani slovenski očevi najavljuju kolektivnu tužbu protiv države

Festival je započeo digitalnom kampanjom u kojoj se pozivaju tate u Hrvatskoj da podijele na svom facebooku profilu fotografiju sebe sa svojim djetetom u svakodnevnim situacijama s hashtagom #supertata, a detaljne upute za natječaj nalaze se na facebook stranici ‘Festival tata‘.

Među prijavljenima bit će odabrano 25 fotografija koje će zajedno s fotografijama švedskih tata biti postavljene kao izložba od 20. do 22. travnja u Galeriji Forum.

>>>Samohrani očevi u dvostruko većoj opasnosti od prerane smrti

U sklopu festivala će se 17. travnja održati okrugli stol u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, na kojem će glavna tema biti aktivna uloga očeva u odgoju djece i očinski dopust.

Digitalna brošura o važnosti uključenog očinstva, koju su izradili partneri iz udruge Roditelji u akciji - Roda, s konkretnim savjetima za tate bit će dostupna za preuzimanje na web stranici partnera od 3. travnja.

U Galeriji Forum 21. travnja održat će se radionica Supertata za zainteresirane očeve, u organizaciji udruge Status M.

16. travanj 2024 13:48