Aktualno
StoryEditor

Festival Ultra ostaje u Splitu

30. Lipanj 2017.

Ovogodišnji Ultra Europ Festival, koji se u Splitu održava peti put, nije upitan, a postoji dobra volja svih zainteresiranih da se on u tom gradu održava i sljedećih pet godina, zaključili su u četvrtak na sastanku gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Hajduka Ivan Kos te organizator tog festivala Joe Bašić.

-Unatoč tome što nema gradskog proračuna, došlo je do kompromisnog rješenja po kojem Ultra Europe, kao strateški događaj za grad, Splitsko-dalmatinsku županiju i Hrvatsku u cjelini ostaje u Splitu vjerojatno i sljedećih pet godina, a pritom interesi Hajduka nisu dovedeni u pitanje, navodi se u priopćenju iz ureda splitskoga gradonačelnika.

>>>KLM uvodi 8 direktnih letova tjedno između Splita i Amsterdama

Najavljeno je kako će današnji dogovor rezultirati potpisivanjem ugovora svih zainteresiranih strana kojim će se definirati svi detalji suradnje, među ostalima i termin održavanja Ultre koji će se prilagođavati s obzirom na obveze Hajduka.

Ultra Europe Festival održavao se protekle četiri godine u srpnju na stadionu Nogometnog kluba Hajduka, koji je - u vrijeme priprema i održavanja tog spektakla - bio prisiljen utakmice igrati izvan Splita.

03. svibanj 2024 09:33