Aktualno
StoryEditor

Fight Club: Moguća je koalicija HDZ-a i SDP-a

18. Svibanj 2017.

"Nakon parlamentarnih izbora moguća je i ‘nemoguća‘ velika koalicija SDP-a i HDZ-a što bi značilo da se SDP više nikad ne bi smatrao i nazivao komunističkom stranom, kao što ni HDZ više ne bi bio lopovska stranka," ocijenio je Siniša Hajdaš Dončić u razgovoru za Globus.

Sugestiju je odmah odbacio šef SDP-a rekavši da nema koalicije sa strankom koja napada novinare, isključuje nacionalne manjine iz odlučivanja i štiti sukob interesa.

>>>Most i sve male stranke strahuju od velike koalicije HDZ-a i SDP-a

"Vlada koja bi bila sastavljena tako da se parafira potpis na obveze koje mogu prouzročiti milijarde kuna obveza, nije vlada koja može vjerodostojno voditi i predstavljati Hrvatsku. Trgovina i kupovina mandata je nešto što u Hrvatskoj zauvijek treba završiti", izjavio je Davor Bernardić u emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez".

>>>Bernardić odbacio koaliciju s HDZ-om, ‘apsurdnu’ većinu u kojoj su Pupovac i Hasanbegović

U javnu raspravu se, među ostalima, uključio predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak ocijenivši da bi bilo dobro da se predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković i predsjednik najveće oporbene stranke SDP-a Davor Bernardić  dogovore oko ključne strategije da se ne dogodi "da na ponovljenim parlamentarnim izborima niti jedan ne uspije sastaviti parlamentarnu većinu".

>>>Beljak: Bilo bi dobro da Plenković i Bernardić dogovore strategiju, da ne bude gore

Šef HDZ-a nije pak direktno odbacio ideju "nemoguće koalicije", već je rekao "o tom potom" ne skrivajući fokus na lokalne izbore.

Pred sam izlazak ovotjednog Fight Cluba, u ring je utrčao i Božo Petrov ispred Mosta s tvrdnjom da su "na marginama već počeli sastanci o ‘velikoj koaliciji’ HDZ-a i SDP-a".

"Žele zaštiti sve ono zbog čega su svih godina u politici, a što je razotkrila platforma Mosta," rekao je Petrov.

26. travanj 2024 18:12