Aktualno
StoryEditor

Filip Glavan: Regija nije spremna na izazove u ljudskim resursima koje nosi industrija 4.0

15. Svibanj 2019.

4. industrijska revolucija definitivno će stvoriti nova radna mjesta, no ona će iziskivati znatno drugačija znanja i vještine kod zaposlenika, a to znači da će tvrtke morati preuzeti aktivnu ulogu u preoblikovanju vještina vlastite radne snage kroz edukaciju zaposlenika, usvajanje novih modela organizacije, zapošljavanje usmjereno prema potrebama Industrije 4.0 i strateškim planiranjem radne snage. 

Ne samo Hrvatska, već čitava regija nije spremna primjereno odgovoriti na izazove u ljudskim resursima koje donosi industrija 4.0., jer se na to u ovim krajevima još uvijek gleda jako statično i administrativno, ističe Filip Glavan iz Boston Consulting Groupe koji će na Liderovoj konferenciji 4. industrijska revolucija održati prezentaciju pod nazivom „Čovjek i stroj u Industriji 4.0: Radna snaga budućnosti”.

- U budućnosti će ljudski resursi morati preuzeti drugačiju, više stratešku ulogu te ćemo svi skupa morati napraviti velike korake naprijed. S obzirom da koraci počinju od vrha prema dolje, morat ćemo se svi skupa promjeniti te prihvatiti te promjene ukoliko želimo biti uspješni u 4. industrijskoj revoluciji - rekao je Glavan.

Treće izdanje ove Liderove konferencije održava se u zagrebačkom Branimir Centru u petak, 17. svibnja, a glavni govornik je Namik Hrle, jedan od najinovativnijih softverskih inžinjera u IBM-u, koji će održati predavanje "Engines of Digital Transformation: Artificial Intelligence and Cloud Computing".

Na konferenciji će govoriti i drugi ključni igrači iz ovog raznolikog ekosustava koji će posjetiteljima dati uvid u mogućnost pokretanja transformacijskih procesa u svom mikrosustavu. Cilj konferencije je predstaviti domete i utjecaje promjena koje nam nosi 4. industrijska revolucija tim više jer nema područja koje nije snažno zahvaćeno ovim promjenama: poslovno upravljanje, zdravstvo, energetika, transport, industrija, uslužna djelatnost, intelektualne usluge i drugi. Na konferenciji ćete saznati iz konkretnih primjera i kako započeti s primjenom u vlastitoj sredini, zato dođite!

Liderova konferencija 4. industrijska revolucija održava se 17. svibnja u Branimir Centru u Zagrebu. Prijavite se!

24. travanj 2024 20:20