Korona i biznis
13. ožujak 2019.

Filip Ljubić: Krema američkog biznisa o poslovanju uči od hrvatskog Q Softwarea

IT tvrtka Q Software ugostila je studente američkog Sveučiliša Quinnipiac, čiji je MBA program treći najbolji u SAD-u, u svojim novim zagrebačkim uredima.

Više od 98 posto studenata ovog sveučilišta u svega šest mjeseci nakon završetka studija započne vlastiti business ili se zaposli u kompanijama kao što su PwC, Morgan Stanley ili Unilever.

Na poslovnoj radionici koju su stručnjaci Q-a održali sa studentima razgovaralo se o poslovnom modelu kompanije, izazovima s kojima se susreću na različitim tržištima, načinu akviziranja klijenata te različitim projektima iz portfolija tvrtke, a s nekima od njih će se nastaviti i suradnja na američkom tržištu.

- Američki MBA studenti su krema svjetskog biznisa. To je ekipa koja prati svjetske trendove, koja je vrhunski educirana, koja je uvijek fokusirana na ono bitno i koja ima 1001 ideju, izjavio je Filip Ljubić, CEO Q-a.

Q u Sjedinjenim Američkim Državama posluje kroz predstavništva u Los Angelesu i New Yorku, a do sada su uspješno završili projekte za vodeće američke kompanije kao što su Coca-Cola, Facebook, Walmart ili United States Postal Services. Trenutno su u pregovorima s dvije američke kompanije o ekskluzivnom partnerstvu, a planiran je i susret američkog veleposlanika u Hrvatskoj s vlasnicima Q-a.