Aktualno
StoryEditor

Film o Momčilu Popadiću otkriva kako su nastali hitovi ‘Oprosti mi Pape‘ i ‘Košulja plava‘

27. Rujan 2018.

[embed]https://www.facebook.com/372538926576027/videos/372548393241747/[/embed]

Nakon pretpremijere na Porinu te projekcije u njegovu rodnom Blatu na otoku Korčuli i ljetne turneje po Dalmaciji i otocima, dirljiv jednosatni dokumentarac ‘Pope, vrati se‘ napokon stiže u Zagreb, a publika će ga moći pogledati u Kinu Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti, 28., 29., i 30. rujna od 19 sati.

>>>Oliver Dragojević 1947. – 2018.

Film je bio na većini prestižnih festivala u zemlji i regiji, a i dobitnik je posebnog priznanja ovogodišnjeg DORF film festivala.

Film oslikava lik i djelo legendarnog splitskog pjesnika i osebujnog novinara Slobodne Dalmacije Momčila Popadića, autora hitova ‘Oprosti mi pape‘ i ‘ Skitnica‘, te ‘Košulje plave‘ i ‘Ča je život vengo fantažija‘.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=3fq-M9Kd79g[/embed]

Popadić je bio hedonist pisanja, pisao je uvijek i u svakoj situaciji, na papirićima, stolnjacima i salvetama te tako bilježio život i ljude oko sebe.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=LnvRhK8aqOs[/embed]

U filmu o Popadiću i njegovoj vrijednosti govore Rajko Dujmić, Mirko Krstičević, Zlatko Gall, Jurica Pavičić i mnogi drugi.

- Ne postoji netko kao što je bio Pope, ali bih volio dočekati jednog takvog grofa od pera, ako se takav rodi neka mi se javi, izjavio je Dujmić.

>>>A što će Hollywood? U Hrvatskoj se snima prvi strani film uz državne poticaje

Kao da smo ukrali jedan dio nekog lipog vrimena, komentirao je film Tonči Huljić.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

23. travanj 2024 16:38