Aktualno
StoryEditor

Finalni rezultat Eura 2016.: 1,26 milijarde eura za Francusku

10. Siječanj 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Apsolutni pobjednik Europskog nogometnog prvenstva, održanog prošlog ljeta, pogledaju li se financijski rezultati, jest Francuska. Nakon što su uračunati svi troškovi organizacije i osiguranja, ekonomija te zemlje profitirala je za vrtoglavih 1,26 milijardi eura, prenosi AP.

Prema podacima Centra za pravo i financije u sportu, prestižni nogometni turnir privukao je na stadione preko 2,5 milijuna navijača iz zemlje, a zbog nogometa posjetilo ju je i 600 tisuća stranih obožavatelja nogometa.

Poučena iskustvom, Francuska se priprema i na osvajanje organizacije Olimpijskih igara 2024., a ministar sporta, Patrick Kanner, zadovoljno je ocijenio kako je organizacija sportskih događaja ove vrste doista prava prilika za zaradu.

Naime, prema izračunu spomenutog Centra, ukoliko dobije organizaciju Olimpijskih igara, Francuska bi mogla ostvariti financijsku korist u visini od vrtoglavih 10,7 milijardi eura, a što bi generiralo dodatnih 270 tisuća radnih mjesta, samo u glavnom gradu i njegovoj okolici.

20. travanj 2024 04:11