Aktualno
StoryEditor

Finski startup SoftwareSauna priliku za poslovanje pronašao u Hrvatskoj

04. Lipanj 2018.

SoftwareSauna mali je startup kojeg su osnovala dvojica prijatelja iz Finske nastojeći stvoriti nešto što će odgovarati modernom software developmentu. Njihovu viziju i sposobnost prepoznao je i glavni ulagač, vodeća finska software development kompanija Reaktor. CEO  IIkka-Cristian Niemi nakon samo nekoliko posjeta Hrvatskoj se u nju zaljubio, kao i sve što ona nudi, a veliku ulogu na odluku o preseljenju u Hrvatsku imala je i činjenica što je veliki obožavatelj Medveščaka.

Oduševljen je lakoćom kojom je uspio sve pripremiti u kratkom roku, a posebno ga je iznenadila činjenica što većina zaposlenika, kao i ostatka građana, priča engleski, stoga se nije morao brinuti oko problema jezične barijere pri započinjanju svoje poduzetničke avanture.

>>>Hrvatski startup Top Digital Agency proglašen najboljim u regiji

Zašto sauna? To je mjesto topline i opuštanja, ali i razvoja ideja, prvi sinonim koji većina veže uz saunu jest vrućina koja u ovom timu predstavlja timski rad, prijateljstvo, međusobnu pomoć i uzdizanje. Cijeli projekt je vezan uz osiguravanje zaposlenicima da se osjećaju kako tu pripadaju, da nema osuđivanja niti omalovažavanja. Svi su tu jedni za druge i hijerarhija nije dopuštena.

Ono što SoftwareSauna nudi je Full Stack development u promjenjivom svijetu tehnologije. Kako bi osigurali što bolju uslugu i što veće zadovoljstvo klijenata, SoftwareSauna zapošljava samo inženjere s dugogodišnjim iskustvom. No, uz planirani rast, s vremenom se nadaju otvoriti svoja vrata i mladim, još neiskusnim developerima kako bi im pružili mogućnost usavršavanja. No, za početak i razvoj korijena potrebni su im iskusni ljudi, odnosno majstori svog zanata.

>>>Pozitivan trend u Sloveniji – startupi lani prikupili rekordnih 140 milijardi dolara kapitala

Trenutni cilj jest zapošljavanje 15 dodatnih inženjera kako bi mogli u potpunosti ostvariti želje i potrebe klijenata bez prevelikog opterećivanja samih radnika, jer zadovoljstvo i sreća zaposlenika je od velike važnosti osnivačima ovog startupa.

Prijateljska atmosfera

Čvrsto vjeruju u timski rad, međusobno razumijevanje i pomoć, te žele učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi njihovi zaposlenici na posao dolazili s iskrenim osmijehom, te ih u svom timu zadržali što je duže moguće.

Dugoročni se planovi odnose na dodatan razvoj na području Hrvatske, a kroz dvije godine se nadaju kako će zaposliti više od 50 zaposlenika na nekoliko lokacija, od čega će barem jedna biti na obali, a sjedište u Zagrebu.

>>>Riječki profesor želi učiniti Hrvatsku startup nacijom kroz besplatnu edukaciju za 400 građana

Glavni cilj se pri tom nikako ne smije zanemariti - stvoriti najbolje moguće radno mjesto u Hrvatskoj gdje se zaposlenici ne smatraju zaposlenicima već prijateljima koji zajedno rade na ostvarivanju ciljeva, mjesto gdje mogu slobodno reći što misle i osjećaju, te gdje se njihove ideje čuju i uvažavaju.

16. travanj 2024 00:48