Aktualno
StoryEditor

FinTech konferencija HGK razmatra disruptivnost tehnologije za financijski sektor

31. Svibanj 2017.

Digitalna transformacija i dostupnost tehnologija mijenjaju naš način rada, a rezultat su izmjene poslovnih modela. Prije skoro dva desetljeća poznati inovator Elona Muska, ujedno i tvorac Tesla električnog automobila, izumio je PayPal i zauvijek promijenio financijski sektor.

Uber je potaknuo promjene u transportu i otvorio nam novi pogled na korištenje automobila te odnosa spram vlasništva. Međutim, svaka ekonomska revolucija nužno je suočena s nadolazećim pitanjima što trend i promjena uistinu predstavljaju te kako ih regulirati.

>>>Jerbić: Trebamo se pomiriti da budućnost proizvodnje pripada strojevima, a ne ljudima

Hrvatska gospodarska komora iz tog je razloga nedavno razradila projekt HGKtech digitalne transformacije u financijskom sektoru s ciljem spajanja dvaju najpropulzivnijih sektora, u Hrvatskoj. Kao uvod u projekt 9. lipnja HGK organizira FinTech konferenciju koja će trajati 9 do 17 sati, na adresi Radnička cesta 50, u Zagrebu.

>>>Vitzthum: Digitalna revolucija je nezaustavljiva, disruptori postaju najmoćniji igrači na tržištu

Na panelima i predavanjima okupiti će stručnjake koji će razgovarati o tome kako tehnologija oblikuje budućnost financijskog sektora odnosno je li tehnologija komplementarna ili disruptivna za financijski sektor, kakav je utjecaj nadolazećih EU direktiva za budućnost bankarstva, kako gledamo na koncepte Open Banking i Banking as a Service, koji su to financijski instrumenti i usluge za tehnološki sektor te o čemu ovisi uspjeh novih modela poslovanja koje donosi primjena tehnologije, o upravljanju idejama, poslovnim procesima, upravljanju promjenama, itd.

Više informacija dostupno je na poveznici.

27. travanj 2024 01:42