Aktualno
StoryEditor

Fintel Energija izlazi na Beogradsku burzu 30. kolovoza

25. Kolovoz 2018.

Talijanska kompanija za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora Fintel Energija izlazi na Beogradsku burzu 30. kolovoza. Ta kompanija još je potkraj srpnja ove godine priopćila da je na Beogradskoj burzi započela realizaciju prve inicijalne javne ponude dionica (IPO).

>>>Objavljen javni poziv za kupnju državnih dionica Hotela Maestral i poslovnih udjela Cluba Adriatic

Kompanija je ponudila na prodaju 6,5 milijuna dionica po cijeni od 500 dinara. Riječ je o prvoj takvoj financijskoj operaciji na Beogradskoj burzi poslije čak 78 godina. Tada je Tiziano Giovannetti, izvršni direktor kompanije Fintel Energija, rekao da su ponuđene dionice i mogućnost da se investira u tu kompaniju. Dodao je i da neće prodavati udio, već će prikupljati kapital od potencijalnih investitora, da bi dalje ulagali u Srbiji te da očekuju da će vrijednost prikupljenoga kapitala iznositi 27 milijuna eura, koje će investirati u njihove projekte u Srbiji.

>>>Snažan rast Podravkine dionice

Dosad je ta kompanija investirala 150 eura u vjetroparkove u Srbiji. Pustila je u rad prva dva vjetroparka u i započela gradnju trećeg i najvećeg. Fintel Energija posluje na Balkanu već deset godina i najveći je investitor u Srbiji u području gradnje vjetroparkova. Više informacija o izlasku na Beogradsku burzu znat će se 30. kolovoza, za kada je najavljena konferencija u Beogradu.

25. travanj 2024 19:02