Aktualno
StoryEditor

Fizički obračun: HDZ-ovac onesvijestio predsjednika SDP-a u Voćinu

12. Lipanj 2017.

SDP je već u nekoliko navrata oštro osudio fizičke napade bilo kakve vrste, pogotovo kada se radi o zločinima iz mržnje, kažu u priopćenju  za javnost iz stranke prema kojem je 8. lipnja oko 20 sati u ugostiteljskom objektu u Voćinu fizički napadnut predsjednik SDP Voćin Marjan Đorđević od strane Nenada Filića, člana HDZ-a i brata načelnika Predraga Filića.

- Nakon fizičkog napada, za koji naglašavamo u Voćinu nije prvi ovakve vrste, Marjan Đorđević je ostao ležati na podu u nesvijesti. O ovom događaju je obaviještena PP Slatina, ali službenici tu istu večer nisu priveli počinitelja iako je prema izjavama svjedoka bio u alkoholiziranom stanju, stoji u SDP-ovom priopćenju.

- Nakon uzastopnih verbalnih prijetnji dogodio se i fizički napad pa se s pravom pitamo što je iduće, upitali su.

Sloboda izražavanja jedno je od temeljnih ljudskih prava na kojem počivaju moderna društva i koje je kao univerzalno ljudsko pravo istaknuto u svim važnim međunarodnim dokumentima o ljudskim pravima. Bez takvog prava nema ni slobodnih pojedinaca ni demokratskog, pluralističkog društva.

- Zalažemo se za Hrvatsku u kojoj se u raspravi sučeljavaju argumenti,  a fizičko nasilje u politici odbacujemo s gnušanjem, dodano je.

Stranačka pripadnost i različito razmišljanje za SDP je prednost modernog demokratskog društva, a ne izvor netrpeljivosti i nesigurnosti.

19. travanj 2024 14:28