Aktualno
StoryEditor

Fižulić: Potraga za novim povjerenikom blamaža je Banskih dvora

22. Veljača 2018.

Situaciju u Agrokoru komentirao je Goranko Fižulić, bivši ministar gospodarstva, gostujući u Novom danu na N1 televiziji. Jučerašnju potragu za novim povjerenikom nazvao je blamažom Banskih dvora.

- Sad smo se našli u situaciji da će Ramljak prestati biti izvanredni povjerenik, vratit će se u Texo Management, koji će biti savjetnik AlixPartnersa i novog povjerenika. Treba cijeli proces restartati, promijeniti zakon. Ključ cijele priče je uspješno restrukturiranje maloprodaje, od čega se nije učinilo ništa. AlixPartners ne može sam i dalje nastaviti voditi taj posao, naglasio je Fižulić.

>>>Ramljak ponudio ostavku

Na upit o tome događa li se novo preslagivanje vjerovnika ili dugova, Fižulić je rekao da u 480 milijuna eura novca u roll-upu sudjelovale su samo tri financijske institucije, Zagrebačka banka, Erste i VTB.

- Svi ostali su vlasnici obveza. Mi ne znamo imaju li oni danas te obveznice. Naravno da obveznice na dnevnoj bazi imaju promet i mijenjaju vlasnike, a koliko se trguje s financijskim institucijama naravno da ne znamo, ali je činjenica da se to događa. Bitno je da nemamo sudske procese nezadovoljnih vjerovnika, istaknuo je Fižulić.

Za vjerovničko vijeće rekao je da se bavilo svojim partikularnim interesima, branilo interese svojih banaka i društava otkud su stigli te da su svi u pozi čekanja i čekaju tko će doći na mjesto Ante Ramljaka, a sad pričaju i da bi moglo biti više ljudi i zamjenika.

>>>Što slijedi nakon Ramljakove ostavke?

Na pitanje o tome u kojem bi se roku mogla formirati nova izvanredna uprava i novo stalno vjerovničko vijeće, istaknuo je rok do 10. travnja potrošen i da od toga neće biti ništa.

- Svaki dan kad nema nekoga na mjestu Ramljaka je potrošen dan. Što se duže čeka, postaje upitan i rok od 10. srpnja. Vjerojatno ćemo čuti to ime do četvrtka ili petka u narednom tjednu, rekao je Fižulić.

15. travanj 2024 22:34