Korona i biznis
19. rujan 2017.

FlixBus otvorio prvu liniju unutar Hrvatske, započeo s razvojem domaće zelene mreže

Najbrže rastući europski start-up FlixBus po prvi je puta povezao domaće gradove te time započeo stvarati zelenu mrežu unutar Hrvatske. Do sada je FlixBus uglavnom povezivao gradove na međunarodnoj razini, no spajanjem Osijeka, Varaždina i Čakovca direktno, učinio je prve korake u razvoju domaće autobusne mreže linija. Osim što je ovo prva domaća FlixBus zelena linija, ujedno je i prva direktna autobusna veza između navedenih gradova. FlixBus tako nastavlja sa spajanjem većih, ali i manjih i srednjih gradova te ih čini lako dostupnima.

- Osim međunarodne mreže linija, od samih nam je početka želja i cilj ponuditi zelenu i pametnu mobilnost diljem cijele Hrvatske, odnosno razviti domaću zelenu mrežu te omogućiti pametnu mobilnost svima, ali i ponuditi izbor u načinu putovanja. Vjerujemo da ćemo uz naše autobusne partnere te razinu usluge uz ponuđenu cijenu to i uspjeti, izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja za FlixBus CEE regiju.

>>>FlixBus ovoga ljeta prevezao trostruko više putnika u Hrvatskoj

Prva domaća linija proteže se Podravskom magistralom između Osijeka, Varaždina i Čakovca, te je dostupna svakodnevno za već od 49 kn. Detalji o polascima i dolascima te ostali detalji putovanja mogu se provjeriti na www.FlixBus.hr ili putem besplatne mobilne aplikacije.

- Osluškivanjem želja putnika i našim internim istraživanjem, primijetili smo da se na ovoj relaciji već dulji niz godina javlja velika potražnja za jednostavnom i dostpunom vezom. Do sada su ovi gradovi preko Podravske magistrale bili prilično loše međusobno povezani ili zapravo nikako. Vjerujemo da će ovim potezom FlixBus razveseliti mnoge putnike, prvenstveno studente, koji, koliko smo saznali, uvelike putuju između ova dva studentska grada. Ovdje ne stajemo, dodao je Čebohin.

Zelena i pamtena mobilnost za svačiji džep

Europski autobusni operater FlixBus, krenuo je kao start-up 2013. godine i od tada nudi novi način udobnog i zelenog putovanja za svačiji džep. Ovaj poslovni model oduvijek je putnika stavljao u središte strategije razvoja te s pametnim mrežnim planiranjem autobusnih linija i stalnim ulaganjem u najviše tehnološke inovacije, FlixBus je kreirao najveću međunarodnu mrežu linija diljem Europe s preko 200.000 dnevnih veza, kroz 26 europskih zemalja u 1.200 destinacija.

Osim udobne i sigurne vožnje, putnicima je omogućen besplatan Wi-Fi, utičnice pored sjedala, više prostora između sjedala, besplatna prtljaga te mogućnost promjene i otkaza rezervacije do 15 minuta prije polaska, online kupovina karata bez čekanja u redovima na blagajnama kao i identifikacija putnika samo putem QR koda i pametnog telefona. Zahvaljujući svim ovim mogućnostima putovanja po prihvatljivim cijenama, FlixBus do kraja godine očekuje više od 100 milijuna prevezenih putnika diljem Europe.